Grekland har sålt sin själ.

Grekland har uppenbarligen inte handlat på egen hand då de hindar Frihetsflottan att gå mot Gaza.USA, FN, EU och Ryssland ligger bakom.

Ulf Bjereld skriver om det uttalande som kom i natt:

Ett uttalande från den s k kvartetten (USA, FN, EU, Ryssland) calls on all Governments concerned to use their influence to discourage additional flotillas, which risk the safety of their participant and carry the potential for escalation. Det vill säga, alla stater uppmanas att motarbeta Ship to Gaza, i syfte att värna deltagarnas egen säkerhet samt undvika en eskalering av konflikten.

Grekland är beroende av stöd från såväl USA som EU för sin ekonomiska fortlevnad. I det läget säljer sig den grekiska staten lätt sin själ.Grekland av idag är ett annat Grekland än för ett år sedan. Det förbisåg Ship to Gaza och får nu betala.

De fyras gäng USA, FN, EU och Ryssland ger därmed indirekt sitt stöd till  Netanyahus skamlösa politik gentemot Gaza och den palestinska befolkningen.

Samtidigt uttalade  9 fredsorganisationer i Israel, bl.a. Gush Shalom, Yesh Gvul  (Det finns en gräns) och Coalition of Women for Peace,  den 29 juni sitt stöd för Frihetsflottiljen. I uttalandet sägs bl a

”Vi, israeliska organisationer, palestinier och judar, uttalar vårt stöd för Frihetsflottiljen till Gaza och dess uttalade mål: att bryta Israels blockad av Gaza  – både till sjöss och på land.” Organisationerna fördömer också den israeliska regeringens förtalskampanj mot flottiljen och dess deltagare som ett försök att förbereda den israeliska allmänheten för ett våldsamt övertagande av båtarna och att skada passagerarna.

[…]

Tystnaden från svenska politiker är ett klart svek mot de palestinier som är instängda i Gaza. När nu så många är samlade i Almedalen borde det vara på sin plats med ett upprop som  fördömer den israeliska blockaden och uppmanar Grekland att ge Ship to Gaza fri lejd.

Bloggat: Peter Johansson, Martin Moberg, Jinge, Svensson

Media: SVD12 3, DN123, AB123, Ex1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders
Anders
12 years ago

Läste just att Grekland har erbjudit sig att utan ersättning, som en humanitär aktion, transportera den hjälpsändning som finns på den StG-fartyg som ligger kvar i Grekland. Är inte detta underbart! Då behöver ju inte StG riskera att komma i konflikt med Israel samtidigt som hjälpen når fram till de behövande i Gaza! Läs mer på http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/israel-accepts-greek-offer-to-transport-flotilla-s-aid-to-gaza-ships-due-to-depart-monday-1.371136

atz
atz
12 years ago
Reply to  Anders

kommer aldrig fram utan israel förstör dom

xxx

Rikard
Rikard
12 years ago

jag förstår verkligen inte hur Svenska politiker kan svika folket i Gaza. Det finns ingen som helst ansvarskoppling där.
Det är dessutom ganska barnsligt att stå på Palestiniernas sida 100%, den här konflikten är förstås mycket mycket mer nyanserad och komplex än att Israel är dickheads som hatar Palestinier.
Vad tror ni det kostar att hålla kontrollen över gazaremsan? Det är knappast så att Israel skulle spendera enorma resurser på en total lögn bara för att det är kul.
Vilket självklart inte betyder att Israel är den goda sidan, det finns ingen sida som har rätt ELLER fel här. Och varken stökiga aktivister på båtar eller insnöade Svenska politiker kan lösa problemet genom att stå på den ena sidan och fördömma den andra, det är snarare kontraproduktivt.

trackback

[…] Bloggat: Annarkia, Röda Malmö, Borgarmedia: DN1, 2, 3, 4, 5, SVD1, 2, 3, 4, 5, AB1, 2, 3, 4, 5, Läs även andra […]

trackback

[…] Bloggat: Rapporter, Annarkia, Bjereld, Borgarmedia: DN1, 2, 3, SVD, GP, Läs även andra bloggares åsikter om Giorgios […]