Nu är vi klara med Skanska.

Ett sista inlägg om cirkusen med Skanska.

Slutbesiktningen är klar. Sex personer, fem män och en kvinna trädde in i vår bostad utan att presentera sig. Besiktningsmannen och ansvarig arbetsledare från Skanska  var huvudpersoner i denna föreställning medan övriga lyssnade, gissningsvis 2-3 från Skanska och 1-2 från HSB.

Det gick som väntat med en föreställning  som lämnade en besk eftersmak och ett bemötande laddat med härskartekniker jag här lämnar därhän. Sorgligt dock  att se hur än en gång en åtgärd sopades under mattan genom att fabricera motiveringar som inte höll måttet.

En lärdom vi dragit under åren med Skanska är att vända oss till leverantörer eller tillverkare vid allvarliga fel när skadeanmälan lämnats utan åtgärd.  Elitfönster skickade exempelvis en egen snickare för att fixa en list som saknades utefter insidan på ett ytterfönster. Skanska vägrade att överhuvudtaget inspektera trots att HSB tryckte på. En balkongdörr som monterats snett och medförde drag åtgärdade Skanska först efter några år och det efter att snickare från HSB bekräftade att det var ett garantijobb något som Elitfönster redan konstaterat efter att vi skickat en bild .

Min syn på HSB har förändrats under resans gång. Utan deras bistånd hade vi stått oss slätt mot Skanska. Detsamma kan sägas om  vår styrelse som har gjort en viktig insats i kulissen.

Det är flera   kapitel i denna sorgeliga cirkus som nu lagts till handlingarna som bla felhängd balkongdörr, läckande och felaktigt inställd ventilation,  några elfel som exploderad balkonglampa orsakad av otät ledning, lösa elkontakter, handdukshängare som tappade fästet och hängde i elkablarna,  golvvärme och brandvarnare som  felkopplats samt kraftigt kalldrag  under två fönster, ett fallerande värmesystem, felaktigt monterade fönsterbleck, felkopplad konvektor och en handfull mindre allvarliga fel.

Nu går vi vidare och släpper taget om lägenheten och kan om vi så beslutar sälja med gott samvete. De flesta felen är åtgärdade även om priset varit oro, en massa förlorad tid och arbete för att få saker och ting gjorda.

Andra om , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
6 years ago

Så där satt spiken i kistan?