Nej än har vi inte sett slutet!

 ”Tar det aldrig slut”? var rubriken på ett inlägg sista januari i år. Många hörde av sig och frågade hur det gick med ”cirkusen” i vår lägenhet. Skrev då nedanstående kommentar som jag nu lyfter.

Då trodde jag att La Grande Finale snart var där, att allt äntligen var över och att vi skulle få lugn och ro och hitta tillbaks till den där positiva känslan vi hade när vi flyttade in innan ”cirkusen” startade, innan alla felen och raden med hantverkare defilerade förbi.

Än en gång bedrog jag mig.

För att göra senaste valsen  kort:

Fyra herrar mätte med värmekamera och konstaterade kalldrag i tre fönster plus balkongdörr. Golvlister skulle tas bort och fogar kontrolleras. Fönsterlist i sovrummet plus balkongdörren bägge på höger sida skulle fixas.

Vad händer?

I går kom två hantverkare plus arbetsledare. Glatt öppnade vi dörren och hoppades att nu så, nu är det tuvevallen 009över snart.

Vad gör dom? Jo de börjar smeta på silikon i tre fönster på listerna för att de ska bita bättre. Några golvlister och kontroll av tätning under fönstren fanns inte med i arbetsordern. Efter några om och men togs golvlisterna till slut bort i arbetsrum och sovrum. Saknad fog under fönstret i arbetsrummet och två hål under  sovrumsfönstret konstaterades. Undra på att vi hade kalldrag!  Fönstret i vardagsrummet som visat tjockt blått fält i värmekameran i ena golvhörnet åtgärdades inte. Inte heller balkongdörren (se nedan fet stil).

När dörren stängts efter hantverkare upptäckte jag en ny spricka i parketten vid sovrumsfönstret. Då fick jag nog. Tog på jackan och uppsökte personligen arbetsledaren som efter att ha inspekterat och funderat över balkongdörrens list lovade återkomma nästa vecka för att  spackla i sprickan och fixa lister i balkongdörren.

Just nu fryser vi varför oljeelementet får göra tjänst IGEN. I vardagsrummet.

Kommentaren under rubriken ”Tar det aldrig slut”:

Nu blev det fart. Är det HSB som tagit fram blåslampan månntro? Det tackar vi för. Det blir kanske trots allt en grande finale.

På fredag ska spisfläktens chassi bytas ut.

I måndags var här fyra herrar och gjorde en mätning utefter fönster och balkongdörr med värmekamera. Nog blev det på sina ställen blå kall färg. Vid sovrumsfönstret där vi uppmätte 10 grader vid kraftig ostlig vind och några minusgrader var det värst. Beslut om ny isolering under fönstret.Men… Mamma mia…det var ju vad som gjordes för ca ett halvår sedan då det konstaterades att just isoleringen var undermålig på det stället. Hur tänker dom? ???

…och så var det balkongdörren . Igen sas det att glipan är för stor mellan dörren och karmen och att det behövs en list där. Det var vad som konstaterades efter inflyttningen för tre år sedan. Men Skanska menade när de återkom att det inte behövdes och … Motiveringen de gav är pinsam -”Folk kan ju börja undra varför det inte är gjort överallt hos alla”. Kort och gott menade de att det var persiennmannen som gjort fel och skapat kalldrag och sa: ”Ni får skylla er själva när ni tar hit sånt slödder!” Det sas om en aktad persiennfirma vars representant kom tillsammans med HSB:s försäljare samma dag vi flyttade in och som vad jag förstått satt in persienner hos andra i huset.

Bara orka!? Efter allt som hänt i huset är de knappast förmätet att se det uttalandet som någon som kastar sten i glashus.

Tjaa vi löste detta med kalldraget när det blåser och drar rakt in med ett inköpt oljeelement. Men nu blir det ny list och vi slipper draget får vi hoppas.

Vad gäller isoleringen av fönstret i sovrummet borde det bli en ny mätning efter att man ånyo byter isoleringen för att utesluta att det inte är de nya fönsterbrädorna på utsidan som saknar isolering eller något annat fel. De brädorna byttes eftersom de andra var felsatta och orsakade vattenintrång ett antal lägenheter dock inte vår.

Fö fanns det kalldrag som visade blått i värmekameran vid ytterligare två fönster eller med andra ord i alla fönster utom ett. Nertill …

Och så har balkonglampan bytts och svärtan i taket målats över. Ledningen har bytts och elektrikern tätatade runt lampan.

Jodå det var otätt och det var vatten som orsakat explosionen. Herre jisses, om någon varit därute när lampan exploderade och omvandlades till glassplitter som täckte hela golvet kunde det ha slutat illa.

Trots allt är jag optimist och tror att ”cirkusen” nu sjunger på sista versen.

Andra om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
8 years ago

Är det en uttröttningskampanj som pågår?

Anton
Anton
8 years ago

Strongt att ni inte tappat sugen.