Har fått frågor om vår inomhustemperatur. Saken är ju den att vi frusit alla vintrar med ett undantag sedan vi flyttade in i nybyggd brf.
Fram till december gick våra värmefläktar röda dagtid och kvällar. Efter att ventilationen konfigurerats började elementen för första gången avge värme och värmefläktarna ställdes undan.
Inluften från ventilationstrumman var satt på för hög temperatur varför elementen inte aktiverades visade det sig.Nu har vi hyfsad värme ca 21,4 grader numera.
Det tog med andra ord över fem år innan ventilationen justerades rätt. Rätt och rätt. Innan jul justerades ventilationen ännu en gång. Luftgenomströmningen höjdes med resultat att fläkten dånade. Tänkte att vi skulle vänja oss. Kunde ju inte i vår vildaste fantasi ta in att inställningen var uppåt väggarna. Gav upp och kontaktade leverantören. Över 50 db lågfrekvent ljud i normalläget i kök och ut i vardagsrummet var givetvis inte okej! Luftgenomströmningen var på tok för hög för vår lilla lägenhet. Nu är det fixat!
Det har dessutom varit femårsbesiktning. Trodde inte att Skanska kunde klanta sig värre än de gjort. Det kunde dom! Som sagts tidigare aldrig mer en bostad där Skanska är huvudentreprenör. Vad som hände runt besiktningen? Frågan är om bloggens läsare skulle tro mig mig om jag berättar?
Andra om Vitsippan, inomhustemperaturen, värmen, ventilation, lågfrekvent ljud, Skanska
Fortfarande inte gett upp?
Nej väntar och ser på vad slutbesiktningen ger vid handen. Fick nyssinfo om att den ska göra i morgon em. Det trots att alla åtgärder som noterades vid besiktningen inte fixats.
Vi är fler som bor i kalla lägenheter, själv klurar jag på att låta fastighetesägaren ställa in ett elelement (på sin egen bekostnad) innan saken är ordnad..
Vår inomhusvärme fungerar fortfarande som den bör efter att ventilationes tilluft justerats. Såväl för kall som varm inomhustemperatur är hälsovådligt. Tänk att det skulle ta fem år att fixa värmen i ett nybyggt hus. Elementen gick aldrig igång på grund av att ventilationens tilluft hade för hög temperatur. Det betyder att att vi själva stod för uppvärmningen medan systemets värme inte användes. Det ”eldades för kråkorna” med andra ord. Dessutom var elementet på toan felkopplat och kallt plus att flödet i ett av elementen var för lågt.