Inomhustemperaturen i Vitsippan.

Har fått frågor om vår inomhustemperatur. Saken är ju den att vi frusit alla vintrar med ett undantag sedan vi flyttade in i nybyggd brf.

Fram till december gick våra värmefläktar röda dagtid och kvällar. Efter att ventilationen konfigurerats började elementen för första gången avge värme och värmefläktarna ställdes undan.

Inluften från ventilationstrumman var satt på för hög temperatur varför elementen inte aktiverades visade det sig.Nu har vi hyfsad värme ca 21,4 grader numera.

Det tog med andra ord över fem år innan ventilationen justerades rätt. Rätt och rätt. Innan jul justerades ventilationen ännu en gång. Luftgenomströmningen höjdes med resultat att fläkten dånade. Tänkte att vi skulle vänja oss. Kunde ju inte i vår vildaste fantasi ta in att inställningen var uppåt väggarna. Gav upp och kontaktade leverantören. Över 50 db lågfrekvent ljud i normalläget i kök och ut i vardagsrummet var givetvis inte okej! Luftgenomströmningen var på tok för hög för vår lilla lägenhet. Nu är det fixat!

Det har dessutom varit femårsbesiktning. Trodde inte att Skanska kunde klanta sig värre än de gjort. Det kunde dom! Som sagts tidigare aldrig mer en bostad där Skanska är huvudentreprenör.  Vad som hände runt besiktningen? Frågan är om bloggens läsare skulle tro mig mig om jag berättar?

Andra om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
6 years ago

Fortfarande inte gett upp?

Jinge
6 years ago

Vi är fler som bor i kalla lägenheter, själv klurar jag på att låta fastighetesägaren ställa in ett elelement (på sin egen bekostnad) innan saken är ordnad..