Garderoben ger mig separationsångest.

 Om att rensa ut och skapa svängrum.

Idag fastnar jag för en artikel i Svenska Dagbladet kulturdel. Garderobsfett står det. Vilket bra val av ord för att beskriv 2000-talets konsumism. Hur många är vi inte som fyllt på i garderoben tills den bågnar?  Känner igen mig. Minns min starka reaktion när jag tittade närmare på  ritningen på   vår nya lägenhet vi   precis skrivit kontrakt på. En stark och omedelbar känsla om   hur jag skulle få plats med  mina kläder.  Garderobsytan var plötsligt  viktigast.  Det är ju inte klokt. Där hänger en hel förmögenhet. Kläder som samlar damm. Kläder jag knappt hinner använda. Sagt och gjort.   Första åtgärd att rensa, rensa och åter rensa för att sedan bära iväg till Röda Korset. Fina kläder några knappt använda. Nu har jag den svåra delen kvar att skiljas från det jag tycker om.

Hur det blev så här? Inte är jag ensam om nu det skulle vara en tröst .    Få se om jag lyckas banta ned till ”Bara favoriter platsar i garderoben” , som det står i  rubriken jag fastnade för .

Säga vad man vill men en flytt rensar både prylar och en hel del annat som ligger där och skräpar.  Det blir  lite som ett  bokslut och sedan vända blad.

Tidigare inlägg

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
12 years ago

Berätta mer. Du fyller väl inte på igen!?