När politik börjar lukta …

Idag fylls dagens tidningar igen  med artiklar om  socialdemokraterna  partiledare. Nu är det annat ljud i skällan. Ett hyllande utan dess like av den nye  har avlöst föraktet och kritiken som riktades mot den gamle.  En näringslivets man är han den nye. En facklig broiler på väg ut i politikens hetluft.   Nu sluter sossarna leden och alla verkar nöjda. Bättre opinionssiffror räddar fler kvar vid köttgrytorn

Vad trött jag blir på politik eller snarare de krafter som sätter den politiska agendan. Vad är det för rubrik på Lena mellins artikel -”Så ska han sno jobbet från Reinfeldt.” Vad ger den för associationer? Anders Miödner beskriver det så bra:

Vi vänjer oss vid att enögt fokusera på spelet, intrigerna och underhållningen istället för allt det som politiken egentligen formar: vårt samhälle. Det är det som gör Juholt-krisen till en så sorglig historia.(Sydsv)

Trodde jag var luttrad men tappar hakan när jag tipsas om en artikel i Fokus med rubriken ”Regisserad reträtt”:

Socialdemokraternas kris. Socialdemokraternas ordförande avsattes av facket. Kuppmakarna saknade efterträdare. Veteranerna som skulle lösa allting misslyckades. Här är historien om varför Carin Jämtin låste in sig med verkställande utskottet

Och så undrar någon varför människor vänder politik och politiker ryggen.  En amerikanisering av politiken och det politiska spelet och ett sjunkande valdeltagande  bådar inte gott för demokratin.

Först socialdemokratins kris och sedan kristdemokraternas.    Nu väntar vi på nästa kris.  Kanske det är lugnast att vända allt vad politik heter ryggen.  Funderar på att byta ansikte på min blogg  och transformera den från politisk blogg  till mode-  eller livsstilsblogg.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Zac
Zac
12 years ago

Jag tror de flesta är förtjusta. En fackgubbe när det kommer bli kring jobben och arbetslöshetspolitiken som slaget kommer stå. Euron, kärnkraften och feminismen klarade ju han av galant.

Låt oss alla hoppas på lite politik istället för affär på affär på affär nu. Tydliga alternativ och ideologiska vallgravar – och eld i röven på Reinfeldt&co! Ett starkt vänsterblock blir det, men sossarnas makt minskar inuti blocket.

Anonym
Anonym
12 years ago
Reply to  annarkia

… vilket kanske är tur, kan (v) fånga upp sossarnas vänsterfolk är chanserna goda att vi till slut får se den oundvikliga delningen av ett parti som pratar vackert vänster och realpolitiskt agerar konsekvent höger. Återstår att se hur väljarna fördelar sig, gissar att det skulle kunna handla om 80/20, högerflanken består till största delen av en klick proffspolitiker och deras respektive hov som är intill förväxling lika moderaterna.

Det får räcka med åren med Persson, den mannen förstörde mer än vad alliansen hunnit med hittills, att studera alla de otaliga lagändringar som företogs i sjukförsäkringen (eller för den delen Nuders FUT-fiasko), pensionssystemet och reträtten i arbetslivslagstiftningen mellan 1996-2005 ger en god uppfattning om vilken politik man faktiskt valde att driva, detta ledde följdriktigt också till nederlaget 2006 och bristen på insikt om behovet av en radikal kursändring till valresultatet 2010.

Beslutet att stödja ESM-pakten kommer att visa sig vara ett ödesdigert vägval, i synnerhet när brandskattningen går igång på allvar och leder till ännu fler nedskärningar i de återstående fragmenten av välfärden och pensionerna.

Däremot vore det himla synd om du bytte inriktning, är det något partiet verkligen behöver så är det blåslampor i nacken, det är de senaste dagarna ett bevis på …