Energitjuven.

Normala relationer innehåller lite av varje , ett givande och tagande på gott och ont. Det är så det är och är helt okej. Det är relationer som ger ett överskott av energi.

Så finns de där stunderna då du träffar en person  och en  stark känsla av systerskap uppstår, en känsla som utvecklas till djup vänskap .  Det är personer  vars vänskap fyller dig med värme och energi i alla väder.Människor du håller fast vid i vått och torrt. Riktiga vänner. Livslånga relationer vars vänskap du vårdar.

Men  när du upptäcker att en och samma person alltid ger dig  fjärilar i magen vad gör du då? Biter  ihop och håller god min? Tackar ja när du blir inbjuden och bjuder artigt tillbaks? Och varje  gång får den där personen dig att känna dig  grå , liten och värdelös.

Det är en person som ger dig känslor av obehag redan innan ni ses, en energitjuv rätt och slätt.

Energitjuven finns i alla sammanhang och kan vara vem som helst: en partner, ett syskon, en vän eller en kollega. Han eller hon bekräftar sig själv genom att nedvärdera andra och suger på så sätt energi från den drabbade. (Ingalill Roos, Energitjuven)

Vad gör Du? Lyfter du den personen ur ditt liv?


11 comments for “Energitjuven.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.