Primärvården opålitlig i Göteborg…

… det är mitt intryck av vårdcentralen i Tuve.

tuvetorgNässkölj, kortisonspray, avsvällande och en ipren mot febern toppat med lite konjak  borde inte det göra susen? Förkylningen har satt sig i bihålorna, svullen och röd bredvid näsan. Min chaufför är i Stockholm och till Hisingsakuten är det långt. Det är vid tllfällen som detta jag tänker med saknad på Jönköping. Gångavstånd till jourläkare och hos vårdcentralen alltid samma läkare undantaget akutbesök.Omvårdnaden skiljer sig även den kraftgt åt .

Sjukvården är kass i Göteborg. Eller gäller det enbart Tuve vårdcentral? Ringa dit är knappast någon idé. Där är svaret efter kl 8 en vardag detsamma. Ett automatinspelat svar:

-Akuttiderna slut för dagen.Vid smärta … ring … klick.

I Jönköping svarade en sjuksköterska och gav råd eller lotsade vidare vid behov. På Tuve vårdcentral är det ingen garanti.

Min läkares råd i Jönköping inför flytten var att välja en mottagning med bra diabetessjuksköterska. Det såg också så ut första året. Nu verkar det som om dom tappat bort mig. Läkartid får man beställa själv, något som också ska ske en gång per år. Ett halvår mellan  diabetessjuksköterskan och läkaren ska det vara. Behöver kanske inte nämna att i Jönköping kallades jag även till läkaren. Där togs EKG varje år. I Tuve inte en enda gång under de 21/2 år vi bott i Tuve.

Slutsatsen jag drar är att jag får se mig om efter en annan mottagning. Vården är inte likvärdig vare sig inom landet eller i samma stad.

Foto: Annarkia

image

Dag 70 i #blogg100

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] 1. Diabetessköterskan missar att kalla till ettårskontroll. mitt läkarbesök ett halvår tidigare tolkade hon som ett besök hos henne. Mer om detta HÄR. […]