Batra hotar med indraget uppehållstillstånd.

Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra och Elisabeth Svantesson presenterade nya förslag för integrationspolitiken vid en presskonferens i riksimagedagen idag. Budskapetn kan inte missförstås. Är Du inte attraktiv på svensk arbetsmarkand göre dig in besvär

Batra talar med kluven tunga.

Asylrätten ska värnas sa hon samtidgt som hon föreslår tillfälliga uppehållstillstånd. Tillstånd som villkoras. Ett tillfälligt uppehållstillstånd kan permanentas om den som flytt får arbete med inkomst. Vi värnar arbetslinjen sa Batra. Hon individualiserar med andra ord arbetslösheten. Kan någon förklara för moderaternas partiledare att vi har den högsta arbetslösheten på årtionden och utan svenskt efternamn så är man inte direkt eftertraktad på svensk arbetsmarknad.

Vore det inte på plats Anna Kinberg Batra visar hur moderaterna vill minska arbetslösheten, skapa jobb och ändra attityder istället för att hota med indraget uppehållstillstånd?

Rasmus Törnblom, ordförande i Moderata ungdomsförbundet, MUF, är starkt kritisk till Batras utspel:

– Vi ska inte möta människor på flykt med hot om hemresa. Vi borde välkomna dem med jobb och integration. Sverige och Europa behöver fler hjärtan. Jag viker inte en sekund ifrån att Europa blir bättre av större öppenhet. Det ska inte Sverige möta genom att strama åt.(ETC)

Anna Kinberg Batra lånar sverigedemokraternas retorik. Ett populistiskt drag för att locka tillbaks fd sympatisörer på högerkanten. Fredrik Reinfeldts tal om öppna hjärtan blev inte långlivat. Kan tänkas att det talet också  var ett försök att lura opinionen?

Vad blir Stefan Löfvens reaktion?

Illustration: Erik Rune

Dag 69 i #blogg100

Andra om , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments