Vinden blåser åt rätt håll …


Två opinionsmätningar som pekar på vänstervind. Nu vågar jag hoppas på ett regeringsskifte och ett slut på alliansens högerpolitik.

Väljarundersökningar tenderar att ha en självförstärkande effekt. Det vet mycket väl rubriksättarna på Dagens Nyheter. Trots att Vänsterpartiet i DN/ipsos mätning ökar med 1,4% till 7,1 väljer DN att i både rubrik och ingress framhäva att det går bra för de stora partierna och sämre för de små. Varför inte skriva som det är, att det går illa för alliansens tre mindre partier?

Med ett valdeltagande på ca 45% i EU-valet är en valundersökningen ytterst osäker.
umMer intressant är därför Aftonbladets mätning som riktar in sig på riksdagsvalet. AB/United Minds visar att Alliansen får det sämsta resultatet sedan valet 2010.

Gapet mellan blocken fortsätter att öka – nu är det rekordstort.

Alla allianspartier backar samtidigt som S och V går framåt, visar Aftonbladet/United minds senaste opinionsmätning.

–  Det går en vänstervåg och en feministisk våg över Sverige, säger Aron Etzler, partisekreterare för Vänsterpartiet som ökar mest.(AB)

Medelklassen tycks ha fått upp ögonen för vad priset för några extra kronor i lönekuvertet efter jobbskatteavdragen kan kosta på sikt. En urholkad välfärd, längre köer till vården om Du inte har en försäkring som låter dig gå före, oro för de gamlas situation i en alltmer ansträngd hemtjänst och en äldrevård där riskkapitalister ökar vinsten genom att spara in på personal och material. En skola i utförsbacke. Risk för fattigdomsfälla vid arbetslöshet eller svårare sjukdom. Ett ovärdigt och kallt Sverige skapat med girigheten i framsätet av Alliansens nyliberala dogmer. Ett Sverige där klyftorna mellan rik och fattig ökar.

Det är på tiden att vi ser till att den moderatstyrda regeringen får packa sina flyttlådor och lämna Rosenbad. Håller vänstervinden i sig är det också vad som sker efter valet i september.

Lästips:

Piketty: ”Klyftor på väg mot 1800-talet (SVT)

Relaterat i media: DN123, Dagens Arena1, SVD,M Moberg

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
10 years ago

Jag gillar vinden som blåser nu. Den får gärna anta både kuling- och stormstyrka. Välja sida är lätt,parti desto svårare.

Anton
Anton
10 years ago

Där ser man! Säger välkommen till oss partioberonde! 🙂