I EU-valet tar jag på mig röda strumpor.

Därför röstar jag (V) i EU-valet

Snart är det EU-val och redan nu kan man förtidsrösta.
Vid förra EU-valet förrådde jag mitt röda hjärta, tog på mig mina lila strumpor och la min röst på Piratpartiet. Det var tycker jag i efterhand en väl förvaltad röst med tanke på det fina arbete PP bedrivit i Europaparlamentet för att påverka massövervakningen.

I år blir det helröda strumpor.Efter alliansens försök att montera ned allt vad tidigare generationer byggt upp och efter EU:s nyliberala ekonomiska politik som gått ut på att rädda banker på bekostnad av människors välfärd i länder som ex Grekland och Italien måste det bli ett stopp för fortsatt högerpolitik .

EU-parlamentsvalet har ett relativt lågt valdeltagande, ändå är det mycket som påverkar vår vardag i Sverige som bestäms i EU. Just nu pågår förhandlingar mellan EU och USA om ett avtal som är så mycket mer än vad det synes vara. Med TTIP, vill unionen ge utländska investerare rätten att överklaga demokratiska beslut som minskar deras vinst. Det betyder i förlängningen ex att tobaksbolaget Phillip Morris kan stämma Australiens och Uruguays regeringar för att de vidtagit åtgärder för att begränsa rökning eller att det amerikanska riskkapitalbolaget KKR skulle kunna dra Sverige inför en särskild domstol när och om vi förbjuder privata vinster i välfärden från deras bolag Vardaga (tidigare Carema).
Vänsterpartiet är det enda partiet som tar klart avstånd från storbolagens möjligheter att olagligförklara beslut fattade av valda ombud i kommuner eller Sveriges riksdag.

Vänsterpartiet är inte motståndare till frihandel. Men frågan är på vems villkor och med vilket regelverk handel ska främjas. Vi är övertygade om att frihandel går att förena med demokrati, ordentliga miljökrav och försvar av välfärden, men det kräver en stark folkopinion utanför EU-parlamentet som ställer krav. Det kräver ledamöter i EU-parlamentet som vågar stå upp för välfärden, miljön och demokratin. Ida Legnemark (V), riksdagskandidat och Malin Björk (V), EU-parlamentskandidat(bt)

Missa inte debatten mellan Sjöstedt och Bildt i kvällens Agenda!

DN/Ipsos12

Bloggat: Jan-Inge Flücht, Svensson

Media: DN1234,ETC, Europaportalen, Feministiskt Perspektiv,Dagens Arena12,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

6 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Mer: Annarkia, Bilderblogg, DN, Läs även andra bloggares åsikter om DN, Ipsos, EU-valet, Media, Journalistik, […]

trackback

[…] är detta också en del av förklaringen till framgångarna för Feministiskt Initiativ, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna. En hel del talar för att dessa partiers väljare i högre utsträckning […]

Karin Kangas
Karin Kangas
10 years ago

Själv tar jag på mig mina kamuflagestrumpor.

Per-Anders
10 years ago

Jonas Sjöstedt gjorde bra ifrån sig i debatten mot Carl Bildt. Jag gillar Jonas Sjöstedt, han säger allt det där som jag önskar att Stefan Löfvén skulle säga. Jag har i alla tidigare val röstat S, och kan väl säga att min röst för närvarande hamnat i farozonen att bli en V-röst. Vi får väl se hur det blir…

Piratpartiet hade ju en rejäl hajp i samband med förra EU-valet men har inte gett ifrån sig ett ljud i den här valrörelsen. Finns partet kvar överhuvud taget?

Som en bubblare i min samling tänkbara röster finns numera också Fi. Gudrun Schyman är ju fullständigt underbar och det var en ren njutning att se när hon pulveriserade Annie Lööf i Agendasändningen i söndags.

Martin
Martin
10 years ago

”Vänsterpartiet är det enda partiet som tar klart avstånd från storbolagens möjligheter att olagligförklara beslut fattade av valda ombud i kommuner eller Sveriges riksdag.”

Det där stämmer väl inte riktigt. Såvitt jag kan se finns det minst tre partier: vänsterpartiet, miljöpartiet och piratpartiet.