Vilken pannkaka!

Symtomatiskt att Alliansens pressträff hölls på en skola i Östermalm! Inte ett ord andades om en alltmer segregerad skola.

Bara mer av samma vara. Ytterligare ett års skolplikt plus sommarskola, ungefär det som fanns med i socialdemokraternas vårproposition. Resurser  borde läggas på befintlig skoltid.

skolaEn skola på vetenskaplig grund och inte politisk är vad som behövs. Då krävs mer resurser,mindre grupper och  mer tid för lärarna att vara just lärare. All forskning pekar på att barn lär på olika sätt. Stora grupper och minskad tid för möte med eleverna och till planering och efterbearbetning av lektioner leder till en mainstreamspedagogik.

Med den löneutveckling som lärarna haft decennier tillbaks får man den skola samhället betalar för. Minskad tillströmning till lärarutbildningarna är en viktig signal! Läraryrkets status behöver ett rejält lyft. Lärare måste få kosta!

 Vare sig alliansen eller socialdemokraterna vill eller vågar ens tänka tanken att ens peta i  frikolereformen

-den  reform som bidragit till att skolan inte längre är likvärdig

-den reform som pytsar ut skattemdel till skatteparadis och i fickorna på ett fåtal

-den reform som gjort eleverna till kunder och skolan till en vinstmaskin.

Inte att förglömma kommunaliseringen  som gjort skolan till en lekstuga för klåfingriga lokalpolitiker.En lekstuga där politiker  så sakteliga tog ifrån lärarna makten över klassrummet . Tänk tanken att samma sak hänt i operationssalarna . Vilket ramaskrik det skulle ha blivit.

Läs- och lyssnartips :Den orättvisa skolan, Sveriges Radio

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Media:  AB1234,DN,SvD12,SVT,SR12,TV 4 & M Moberg


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments