Patrik en förebild.

Så kom då boken många har väntat på där Patrik Sjöberg  sagt att han skulle berätta allt.

Att det skulle innefatta övergrep av sin egen styvfar och tränare  hade ingen väntat sig. Än mindre med tanke på att Viljo Nousiainen  var en aktad man inom idrottsvärlden.

För snart tolv år sedan dog Viljo Nousiainen, 55 år gammal. Hela friidrotts-Sverige hyllade hans minne. Patrik Sjöberg, som hade känt honom sedan han var elva år, kunde inte visa sina riktiga känslor för någon. Han var lättad. Efter sin död har Viljo Nousiainen nått kultstatus. Han tränade inte bara världens näst bäste höjdhoppare genom tiderna, han la även grunden till Yannick Tregaros framgångar som friidrottstränare. Patrik Sjöberg, 46, har inte avslöjat den sanna historien om Viljo. Han har ställt upp på hyllningarna och förträngt minnena av sexövergreppen.Tills nu. – När Viljo dog hoppades jag att det här skulle dö med honom. Jag ville inte att någon skulle få reda på det.   (AB)

Så oerhört starkt av Patrik Sjöberg att berätta. Uppmärksamheten runt avslöjandet kan hjälpa många att kasta av sig känslan av   skuld och skam  och våga bryta tystnaden. 

Media: AB123456 Ekot1 DN123 Ex12345 GP123 Svd1234 SVT1
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Sten
Sten
13 years ago

Läs Morgan Allings bok ”kriget är slut” där berättar han när han blev sövd och drogad och sexuellt utnyttjad av sin teaterpedagog.

Alla som går ut och talar om för vad de varit med om gör världen en tjänst. De är hjältar. För håller man tyst vinner förövaren.

Bo
Bo
13 years ago

Det är lika bra att staten får kontroll och tar vårdnaden om alla nyfödda, stänger in dom till 18 års ålder tillsammans med enucker som får uppfostra dom i nedsänkta bunkers så att de skyddas mot oss män som uppenbart av hatas av rabiata feminister som nu utnyttjar pedofilhysterin till sina sjuka fantasiers fortlevnad.

Sen finns det få som ställer frågan: Är det OK att skymfa en död man som inte kan försvara sig?

Och ingen frågar heller: Är anklagelseran sanna?

Anton
Anton
13 years ago
Reply to  Bo

Pedofilhysteri? Menar Du att offer för pedofiler ska fortsätta att lida i tysthet?