Bilden av Afghanistan.

Bilden av vad som händer i Afghanistan är tudelad.

Alliansen vill fortsatt närvaro för att motarbeta talibanernas inflytande i Afghanistan.

Anders Fänge,  Svenska Afghanistankommittén kritiserade  Reinfeldts Afghanistanpolitik i en artikel på DN debatt. Han pekar på ökad fragmentisering och sönderfall i Afghanistan p g av en korrupt regim och som en följd av det USA-ledda kriget i landet.

Samtidigt är jag övertygad om att Svenska Afghanistankommittén, oavsett utgången i den pågående konflikten, kommer att göra sitt yttersta för att följa den tradition som har blivit organisationens adelsmärke – att trots regimskiften, ockupationer och krig fortsätta sitt arbete för och med Afghanistans folk.

Idag tvingas SAK att avveckla projekt på grund av brist på pengar. Samtidigt har alliansen, socialdemokraterna och miljöpartiet kommit överens om hur fortsatt svenskt militär närvaro ska gestalta sig. En militär närvaro som drar mängder av pengar som istället hade kunnat satsats på civila projekt.

Lars Ohly valde att hoppa av en blocköverskridande  överenskommelse då den inte inrymmer ett tydligt slutdatum, strategi eller plan för hur avvecklingen ska gå till. På sin hemsida skriver Lars Ohly idag:

”Solidariteten med världens folk och kampen för fred och mänskliga rättigheter är en av de viktigaste frågorna för Vänsterpartiet. Vårt arbete för en generös flyktingpolitik, mot krig och ockupation och för en rättvis värld är en grundbult i Vänsterpartiets politik”.

Uppdaterad

Överenskommelsen mellan regeringen, socialdemokraterna och miljöpartiet finns HÄR.

Land efter land drar sig ur utom Sverige, Åsa Lindeborg

Vart går vänsterpartiet, Ulf Bjereld.

Media: Ab23, SvD, Ex, DN, GP23
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
13 years ago

Fortsatt stöd till en korrupt regim