Fanns det något hot?

Bombhotet över sa polisen sent i går kväll efter att de två gripna männen släppts.

(uppdaterad 21:00)

Frågan är om det överhuvudtaget varit något hot och om  Göteborgspolisen blivit grundlurade av vad de själva uppgav säker källa. Den säkra källan kan  vara en underrättelsetjänst som bygger anklagelserna på överskottsinformation vid telefonavlyssning. Tidigare händelser visar att det då kan gå riktigt illa. Jag tänker på de män som fördes ut från Sverige  till tortyr i Egypten i ett amerikanskt plan.

Att de som utpekades  var palestinier och muslimer är knappast en tillfällighet skriver Gösta Hultén, talesperson medborgarrättsrörelsen Charta 2008. Hultén hänvisar till” en global infrastruktur för massregistrering och massövervakningsom USA iscensatts i jakten på terrorister efter 11 septemberattacken

Om det finns någon verklig substans bakom bombhotet mot centrala delar av Göteborg  lär vi aldrig få reda på då Säpo tagit över hela utredningen.
Claes Arvidsson (SvD) varnar idag för att terrorhot är en verklighet vi får lära oss att leva med  och ser ett samband mellan Afghanistan och Nordstan.

Aftonbladet pekar på att

helgens dubbla budskap från Göteborgspolisen är en perfekt grogrund för rykten, osäkerhet och konspirationsteorier.
[…]
Men ett öppet samhälle måste försvara sig med öppenhet, och en rättsstat måste garantera att rättssäkerheten inte sätts åt sidan

Vad vi säkert vet är att det var ett stort polispådrag i Göteborg i helgen och att samtliga  män som greps inför sina uppskrämda familjer nu har släppts då bevis  för häktning saknades. Misstanke kvarstår säger polisen.

Kvar finns frågan om det fanns någon substans bakom hotet och vem det är som försöker skrämmas  oss och varför. För inte är det väl så att man släpper ut personer misstänkta för terrorism?

Svd1, DN1, Expr12, GP1 & Jinge

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Mike
Mike
13 years ago

Hotet kommer från … polisen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8052664.ab

Som filmen kopps.

Lars
Lars
13 years ago

Inkompetens bland svensk polis igen kanske.

trackback

[…] Läs oxo k&å, annarkia, lasse, pamflett & zaramis Jimmie Åkesson, Partiledardebatt, SD, Riksdagen, Politik, Val 2014 […]

Tejpad
13 years ago

Det kan väl aldrig handla om att skapa acceptans för det totala övervakningssamhälle som nu är under rask uppbyggnad? Liksom ”mota Olle i grind” i lagom tid före införandet av datalagringsdirektivet? Ju fler ”incidenter” som inträffar och ju fler övervakningslagar som införs, desto mer lamt och oengagerat blir motståndet.