Ska jag skippa träningen nu?

Vilken lycka! Sov dig smal påstår L Thorén i Aftonbladet. Läser med nyfikenhet och tänker:

-Bra då kan jag skippa träningspasset och ta en extra chokladkaka efter kaffet.

I går kväll halkade jag  in på programmet Biggest Losers och  följde och med beundran deltagarnas svettiga program på gymmet. Tänk om någon istället gett dom rådet att sova bort kilona. Vilken tidsbesparing. Sluppit sträckningen i höften och svullna knän.

stubbe

Mina artrosskadade knän, efterdyningar av hård träning och en del skador när jag var ung, gillar inte överviktskilona jag lagt mig till med på senare år. När ichiasnervern slog till i somras dundrade tankeställaren ned som en blixt från klar himmel. Basta! Du rör dig för lite, har förlorat muskelmassa och lagt på ett och annat kilo. Efter besök hos sjukgymnast och ortoped som konstaterade att nu var det dags för mitt andra knä att svikta bestämde jag mig. Nu får det bli andra bullar av. Två-tre gånger på gymmet för att stärka ben-, mag- och ryggmuskler. Linedance mitt  i veckan även om knäna mår pyton av alla vridningar. Lite kul måste man ju få lov att ha. Som grädde på moset söndagspromenad och en liten cykeltur vid Vätterns sydspets mitt i veckan. Motion och åter motion och inget godis förstås. Det var min plan.

Och så påstås det att det räcker med god sömn, kolhydrater till frukost blandkost till lunch och t o m en chokladbit och till middag bara proteiner och grönsaker. En sov dig smal metod med insulinkombinationskost.

Tro det den som vill! Artikeln bygger på en bok som kommer ut i dagarna. Fiffig reklam må jag säga.

Vad gör jag nu då? Skippar min träning? Knappast. Muskler på rätt ställe skyddar knä och rygg. Sedan skadar det ju inte att sova bra och testa stor frukost och inrikta middagen på proteiner och grönt förstås. Och chokladbiten. Men boken den klarar jag mig utan.

För att sätta lite press lägger jag in en träningsdagbok HÄR.

Till sist är det någon som tror att deltagarna i Biggest Losers skulle ha blivit av med alla sina kilon med sov dig smal metoden? Eller med sov-träna-ät på rätt tider metoden som Expressen kontrar med.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ska jag skippa träningen nu? […]

Joanna
Joanna
13 years ago

Sluta inte träna för sjutton.

autism symptoms
autism symptoms
13 years ago

Keep posting stuff like this i really like it