Utökad signalspaning och FRA mitt i julbaket.

Om någon undrar var dagens inlägg tagit vägen så är det det här jag sysslat med idag. Julbaket. Betydligt    trevligare än att fundera över sossarnas vurmande för mer övervakning.

Jodå bullarna fick godkänt och pepparkakan med rårörda lingon MVG.

Socialdemokraterna får IG  och får klara sig utan julklappar efter dagens svek? I alla fall Morgan Johansson som vill gå emot kongressbeslutet om att riva upp FRA-lagen. Frågan är förstås vem som sagt vad och vad som är sant. EvaLena Jansson (S) säger på Twitter:

vi har kongressbeslut på att riva upp #FRA -lagen. Ett sånt beslut kan inte en enskild sosse riva upp (ping @anna_kettner #svpol

Ökad repression skapar mer rädsla och osäkerhet.

Jag avskyr terrorism men hur ska den kunna förebyggas genom att ge Säpo tillåtelse att signalspana. På vem då? Oss allihop för säkerhets skull?

Det som behövs är inte mer övervakning och kontroll. Det som behövs är mer öppenhet och mindre segregation. (Svensson)

Jag är rädd för att Carlos Latuffs nya rondellhund, förlåt gris kan appliceras på vad som nu sker.

För att undvika missförstånd anser jag naturligtvis att såväl polis som säkerhetspolis ska kunna spana och ha verktyg för det ändamålet. Men rättssäkerheten måste iakttas. Samhället måste ha verktyg för satt skydda oss från att spaning och övervakning missbrukas samtidigt som övervakning kan vara nödvändig.

Med tanke på vad som framkommit om mannen som försökt döda julklappsköpare så var han ett rätt självklart övervaknings-
objekt om man hade haft adekvata uppgifter om honom, med andra ord skulle en sådan instans för rättssäker handläggning bifallit polisens begäran.(Jinge)

Låt oss hoppas att  en självmordsbombare inte ska kunna påverka samhället i en oönskad riktning. Nu gäller det att inte skena iväg. Det skulle kunna ställa till en skada som inte går att reparera.

Tidigare inlägg

Lästips Blind rädsla får inte styra, Maria Fern; En tragedi som redan utnyttjas, Jan Hjärpe

Media:AB12, Ex1234,GP1, Svd123, DN1234 Svt123456789

Fler som bloggat: Martin Moberg, Krassman, Sandro Wennberg , Kulturbloggen , Peter Johansson, Peter Andersson , Maria Ferm ,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
ML
ML
13 years ago

Man lyckas kartlägga 200 extremister, får 2 stycken fällda för stämpling och missar en kille som har garderoben full med bomber. Knappast inte den organisation som vi ska ge mer pengar att slösa bort på tekniska prylar. Om ngt så kanske vi gör bättre i att försöka ”make a difference” i dom bostadsområden som är fyllda av frusterade ungdomar utan framtidstro. Samtal och samförstånd tar tid.

Paul Olovsson
Paul Olovsson
13 years ago

Så länge som islamisterna håller på med smörjan, som kallas jihad, så måste tekniska hjälpmedel till som för gott slår undan benen för de kretinska figurerna.