Olycksfall eller trend?

Scientologer släpps in i skolan för att undervisa om droger. Scientologer som närmast kan betraktas som en sektliknande rörelse får undervisa elever i svenska skolan.

Så sorgligt! Men knappast förvånande för oss som verkat inom skolan. När de som har kompetensen sidsteppas blir resultatet en och annan onödig och som i det här fallet t om farlig temadag/verksamhet.

Narkotikaforskaren Björn Johnsson skräder inte orden och pekar på att den information som ges av scientologerna innehåller farliga faktafel .

Alltsedan kommunaliseringen av skolan har politiker lagt sig hur målen för skolans verksamhet ska tolkas och vad som ska prioriteras och lyftas fram. Makten över undervisningen har förskjutits från lärare  till politiker utan pedagogisk kunskap eller ämneskunskaper och skolledare. Idag minskar lärartätheten samtidigt som annan personal ökar. Skolledningen har tagit över ansvarsområden som utbildade lärare tidigare skötte och organisationen har plattats till med ett undantag. Rektorernas  antal  har mångfaldigats. På den skola jag jobbat var det inte några pedagogiska stjärnor som upphöjdes till rektorer .Några av de jag mött i verksamheten har haft en stor byråkratisk själ som gladeligen genomförde de propåer som kommunpolitiker serverade.

Vem som öppnade dörren för scientologkyrkans företrädare vet jag inte. Att scientologer tas in i skolan förvånar mig däremot  inte  Det är den typen av verklighet rektorer och annan personal  kan ta in i skolan utan att diskutera med lärare som har kunskap inom ämnesområdet.

Drar mig till minnes den gång en  föreläsare med dålig renommé skulle lära oss att komma tillrätta med ”disciplinproblem” som för sen ankomst och liknande. När hans metoder ifrågasattes svarade han med en högljudd skymfande tillrättavisning. Precis den metod han ansåg var lämplig att använda för att får elever att komma i tid. Det är minsann inte lätt att vara elev i dagens skola. Inte lärare heller för den delen.

Lärare protesterade ,SvD

Media: ab12 svd12,dn,gp,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments