Vi blir alla villebråd i ett totalkontrollerat samhälle.

Idag kommer riksdagens kammare att rösta igenom ett lagförslag som för oss rakt in i det totalkontrollerade samhället.

Som om det inte vore nog med FRA och IPRED så implementerades EU:s datalagringsdirektiv den 1 maj i år. Som grädde på moset ska nu  polisen och andra brottsbekämpande myndigheter ges  möjligheter att begära ut elektronisk kommunikation utan misstanke om brott eller domstolsbeslut. Vem kan ha intresse av vem du talar med,  mejlar eller sms:ar när och var och när du loggar in på nätet? Känner Du dig tryggare av det?

Ingen kan längre tro att övervakningen syftar till att förebygga terrorism eller ens grov brottslighet. Nej det räcker med ett smärre bötesbelopp eller att polisen anar  något för att polisen ska få ta del av uppgifterna och det utan föregående domstolsbeslut.

FRA, Ipred och datalagringsdirektivet är redan tagna av riksdagen och någon kan tycka att morgondagens riksdagsbeslut bara är en justering. Att det inte kan bli så mycket värre.

Men nästan en och en halv miljon svenskar fildelar. De flesta är unga, de tillhör en annan generation än många riksdagsledamöter.

Miljöpartiet och Vänstern har reserverat sig mot förslaget. Det är de borgerliga partierna och Socialdemokraterna som i den här frågan lever i det förgångna. Som inte representerar sina väljare.(AB)

Blir nästa steg att ringa in oliktänkande? Eller är vi redan där? Varför förvånas? Sverige har en mörk tradition av övervakning allt ifrån Personalkontrollgörelsen som medgav arbetsgivare vid känsliga företag/myndigheter att ta del av Säpos registrering utan att den sökande gavs möjlighet att kommunicera om något fanns i rullorna till  SAPO, fackets spioner på vänstern ute på arbetsplatserna på 1970-talet.
Idag får den moderatledda regeringen sällskap av socialdemokraterna när det blir det dags för omröstning i riksdagen. Vänster-och miljöpartiet har reserverat sig.

Finns det någon mer  riksdagsledamot än Mathias Sundin (fp) bland de ja sägande partierna som har integritet nog att stå upp för allas vår personliga integritet och rösta nej till lagförslaget?

Media:ab123 dn12345678 svt svd123456 & M Andersson
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments