Friskoleföretagen skär guld…

En nyhet som kom bort. Lärarnas Riksförbund redovisade igår en rapport om sex friskoleföretag som fört ut över 125 miljoner till skatteparadis.

Lärarfacket jämförelse visar att vinstmarginalen är högre i skolbolag än i vårdbolag, och säger att det är intressant eftersom det är riskfritt att vanvårda skolbolag.

Kommuner och landsting ställer nämligen specificerade krav på vårdbolag, därför blir vårdbolagens vinstmarginaler lägre.(SR)

Resultaten i svensk skola har INTE  förbättrats i takt med att friskolorna blev fler. TVÄRTOM!

Det borde inte var en överraskning att  kunskapsresultaten för eleverna sjunker när vinstmaximeringen leder till mindre lärartäthet, dålig löneutveckling för lärarna samtidigt som arbetsbördan ökat . En allt sämre arbetsmiljö för såväl elever som lärare är en viktig orsak till varför svenska elevers kunskapsresultat sjunker . Det finns forskning som visar  att lärarna är den enskilt viktigaste faktorn för elevernas kunskapsutveckling. När lönerna stagnerar och arbetsbördan ökar slocknar allt fler stjärnor på lärarhimlen. Nyrekryteringen blir lidande. Eleverna blir fattigare på kunskap medan riskkapitalbolag skördar vinsten på insatta skattemedel..

Några tidigare inlägg

Media: Dn, SvD, SR, Sydsv, LR
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments