Utan marknadsvärde inget värde.

Gamla tiders fattigvård och  moderna tiders ättestupa på  privatiserings- och skattesänkarpolitikens bakgård

Dom där moderaterna som kallar sig nya är inte så nya som de vill framstå.  De hittar ständigt dörrar till dåtiden . I sin privatiserings iver har vridit klockan tillbaks och återinfört fattigvård.  Människovärdet är satt på undantag och istället är det marknadsvärdet som räknas.  Jobbar Du inte ställs Du utanför oberoende orsak. Sjukdom, arbetslöshet eller hög ålder är ingen förmildrande omständighet .    Gamla människor som under ett helt liv jobbat och bidragit till samhällsutvecklingen  behandlas som lump, sätts på undantag och hamnar i klorna på de  som vill öka sitt eget marknadsvärde medelst vinstmaximering  in absurdum .

Det mest beklämmande och skrämmande är att moderater och allianssyskonen inte ser vari problemet ligger utan skyller på personal  och kommuner .   Tänk att vi har en äldreomsorgsminister, Maria Larsson som först skyller skandalerna runt Carema på personalen och sedan på kommunen.  När det är hon och hennes allianskusiner som visat bristande ansvar och öppnat dörren och lämnat gamlas vård i händerna på  riskkapitalister.Det är vad moderaterna och deras lekkamrater kallar valfrihet.

Har du förlorat ditt marknadsvärde gamle vän ska du vara tacksam över att gå i nerkissad blöja. Det kunde ju ha varit ännu värre. Du kunde ha fått gå utan.     Sådan är valfriheten i högerregeringens  Sverige.

En majoritet av de allra äldsta får ingen offentlig omsorg över huvud taget.

I borgerlighetens nya tuffa Sverige drabbas inte bara sjuka och arbetslösa. Under de senaste decennierna har de riktigt gamlas möjlighet att få hjälp halverats.

Det är fackförbundet Kommunal som i dag avslöjar att samhällets kostnader för äldrevården har skurits ner, trots att allt fler blir allt äldre. Minskningen gäller både i faktiska tal och som andel av BNP. Om man till det lägger att privata vårdföretag plockar ut höga vinster inser man snart att det inte blir mycket kvar till de gamla. (AB)

(S) kräver en hearing om vårdkrisen, men M avböjer att medverka så socialdemokraterna  gör nu en egen aktivitet av det skriver Peter Andersson.

 Tidigare inlägg

Lästips: Vanvårdskandalen – sagt & gjort av högern, Björn Fridén

Media: ab1ex, dn12345,  svd1234, svt1sr

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] kapsejsar, Maritha Bergman – De gamla och sjuka som inte har ork att försvara sig, Annarkia – Utan marknadsvärde inget värde, Roger Jönsson (S) – 100 000 människor tvingas minska sin arbetstid eller tvingas sluta, […]

trackback

[…] Bloggat: Röda Malmö, Peter Andersson, Annarkia, Jens Holm, Borgarmedia: SVD1, 2, DN1, 2, 3, 4, Läs även andra bloggares åsikter om Carema, […]

Anna-Karin Mattsson
Anna-Karin Mattsson
12 years ago

För vissa finns det valfrihet i dagens Sverige.

För andra, ingen valfrihet alls.

Bra skrivet! /Anna-Karin

trackback

[…] till svars för Caremaskandalerna.  Kulturbloggen – Raseri mot blöjchefen hos Carema.  Annarkia – Utan marknadsvärde inget värde.  Löntagarbloggen – Hänger din mammas trygghet […]

trackback

[…] Röda Berget, Jinge, Kulturbloggen, Kaj Raving, Annarkia, Alliansfritt, Jonas […]