Pompa och ståt när Spira invigdes.

 Ett omdebatterat och ifrågasatt  hus som  bombhotats är nu öppnat. Ett scenkonstens hus, fullt av aktiviteter för många.

Spira, scenkonstens hus invigdes under dagarna tre i Jönköping. På fredagen var det rena rama lämmeltåget som forsade ned mot Munksjöns strand strax före klockan 18:00. Alla ville var med om och uppleva spektaklet runt invigningen. Helikopter forslade nyckeln som aldrig hittades. Ola Salo sjöng om en Worrying Kind  i ny långsam skön tappning allt medan bron och stranden runt sjön fylldes med åskådare. En färgsprakande och fyndig invigning av scenkonstens hus. Ett efterlängtad hus för alla de kulturarbetare som äntligen får vettiga lokaler . Ett hus som kommer att bjuda på både teater, musik och dans i funktionsdugliga och vackra lokaler. Det var kul att vara en av 25-30 000 åskådare  under fredagskvällen.   Min kompaktkamera förmådde dock inte föreviga ögonblicket på ett rättvist sätt. Avståndet till huset var alldeles för långt trots att jag slingrat mig in på bron.

Andra dagens mingel, middagsbjudning och scenuppträdande för ortens elit inom politik, kultur och näringsliv  lämnar jag därhän. Vilka signaler ett sådant tilltag ger år 2011 vet ju ändå var och en.

Visst behöver Jönköping Spira.  Ett hus fullt av kulturaktiviteter till glädje för många.

Tidigare inlägg

Dagens bild, fobiträning och Spira

Foto: annarkia

Media: Jnytt123

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Anna-Karin Mattsson
Anna-Karin Mattsson
12 years ago

Jag var också där och såg invigningen. Det finns några bilder från det i min blogg, http://wwwmaskroskvinnan.blogspot.com.

Det känns bra att Spira står färdigt nu. Jag önskar att där kommer att finnas massor av bra kultur för alla, och att alla som vill kommer att ha råd att uppleva den. /Anna-Karin