Skandalerna runt Carema ett systemfel!

Skandalerna runt Caremas verksamhet pekar på ett systemfel.

Regeringens målsättning är och har sedan regeringsskiftet 2006  varit att sälja ut så mycket som möjligt av den offentligt drivna verksamheten för att sedan avgiftsfinansiera den. Det är regeringens privatiseringsiver som gett utrymme för bolag som Carema.   Riskkapitalister tillåts att berika sig på skola, vård och omsorg.  Vinstmaximeringen har gjort gamla till produktionsenheter  vars hantering ska effektiviseras in absurdum.  Istället för omsorg om de gamla har personalen tvingats väga kisset i blöjorna på var och en och föra bok för att veta när de ska bytas. De gamla får sitta där i sin förnedring i nedkissade blöjor i timmar.

Carema  borde fråntas rätten att verka i Sverige efter alla skandaler. Lagstiftningen som skapar kryphål för riskkapitalisterna att inte skatta för en enda kronas vinst i Sverige borde täppas till. Vad gör då finansminister Anders Borg? Jo, han säger att han ska ” titta på det” . Hur då titta på? Det är bråttom. Människor far illa! I Kalifornien har en utredning slagit fast att samma riskkapitalister som ligger bakom Caremas verksamhet i Sverige har  en undermålig verksamhet .

Äldreomsorgsministern menar att det är personalens fel som inte har civilkurage nog att larma. Moderata bloggare talar om att det handlar om människosyn och inte riskbolagens verksamhet i sig. Hur blind får man vara?  Det är ett systemfel det handlar om inte enskildas människosyn eller civilkurage. Vinstmaximering är ledstjärnan och gamla far illa och förnedras. Hur någon direkt eller  indirekt kan försvara ett sådant system är ofattbart.

Vinstintresse har inte i välfärden att göra. Riskkapitalbolag borde inte få ägna sig åt vård, skola och omsorgsverksamhet.

Bloggat: HumanLabRat, Jinge,  Kaj Raving, Erik Berg, Kulturbloggen, Röda Berget,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
grottbald
grottbald
12 years ago

Tack för ett utmärkt inlägg! Vissa saker som polis, brandkår, järnvägar, bilbesiktning, vägverk, rättsväsende, militär, skolor och vård måste ägas offentligt. Moderaterna inger inget förtroende om man frånhänder sig ansvaret för de vitalaste och viktigaste samhällsfunktionerna.

Jag körde söderut på motorvägen utanför Granna för några år sedan, när jag höll på att köra in i stillastående, krockad bil. Den stod i vänster körfält och syntes inte förrän framförvarande bil vek in i högerfilen. Jag hade därför plötsligt den blockerande bilen direkt framför mig och fick väja kraftigt. Efter någon kilometer möttes jag av en brandbil. Det var Gränna brandkår som fått rycka ut och spärra av vägbanan. Efter att ha svängt av till Gränna i ett ärende, fortsatte jag en halvtimme senare färden. Någon mil från Jönköping, ca: 45 minuter efter att jag observerat brandbilen, möttes jag av en polisbil. Varför lade man ner polisstationen i Gränna? En polisbil är på plats ute på motorvägen mycket snabbare än en brandbil. Och varför måste brandkåren göra polisens jobb? Samt vad händer om det skulle börja brinna någonstans samtidigt?

Jag tror inte herrarna Borg och Reinfeldt är så bekymrade om väljarnas väl och ve som de vill framstå som att de är. Jag har alltid röstat åt höger, men kommer nog aldrig att göra detta mer.

darude
darude
12 years ago

Jag håller med dig annarkia. Att lagen i Sverige ens tillåter de största vampyrerna(riskkapitalistbolag) att få bedriva sin sliskiga verksamhet, på ett sånt bedrövligt sätt. Det tyder på att det inte finns mycket visdom i våra politikers skallar.

trackback

[…] Röda Malmö, Annarkia, Jinge, Alliansfritt Sverige Andra bloggar om carema, riskkapitalbolag, äldrevård, vårdskandal, […]

trackback

[…] Bloggat: Röda Malmö, Alliansfritt, Peter Andersson, Raving, Röda Berget, Sjöstedt, Annarkia, ARAR, Högberg, Läs även andra bloggares åsikter om Aktiebolag, Vinstjakt, Vinststyrning, […]