Skandalerna runt Carema ett systemfel!

Skandalerna runt Caremas verksamhet pekar på ett systemfel.

Regeringens målsättning är och har sedan regeringsskiftet 2006  varit att sälja ut så mycket som möjligt av den offentligt drivna verksamheten för att sedan avgiftsfinansiera den. Det är regeringens privatiseringsiver som gett utrymme för bolag som Carema.   Riskkapitalister tillåts att berika sig på skola, vård och omsorg.  Vinstmaximeringen har gjort gamla till produktionsenheter  vars hantering ska effektiviseras in absurdum.  Istället för omsorg om de gamla har personalen tvingats väga kisset i blöjorna på var och en och föra bok för att veta när de ska bytas. De gamla får sitta där i sin förnedring i nedkissade blöjor i timmar.

Carema  borde fråntas rätten att verka i Sverige efter alla skandaler. Lagstiftningen som skapar kryphål för riskkapitalisterna att inte skatta för en enda kronas vinst i Sverige borde täppas till. Vad gör då finansminister Anders Borg? Jo, han säger att han ska ” titta på det” . Hur då titta på? Det är bråttom. Människor far illa! I Kalifornien har en utredning slagit fast att samma riskkapitalister som ligger bakom Caremas verksamhet i Sverige har  en undermålig verksamhet .

Äldreomsorgsministern menar att det är personalens fel som inte har civilkurage nog att larma. Moderata bloggare talar om att det handlar om människosyn och inte riskbolagens verksamhet i sig. Hur blind får man vara?  Det är ett systemfel det handlar om inte enskildas människosyn eller civilkurage. Vinstmaximering är ledstjärnan och gamla far illa och förnedras. Hur någon direkt eller  indirekt kan försvara ett sådant system är ofattbart.

Vinstintresse har inte i välfärden att göra. Riskkapitalbolag borde inte få ägna sig åt vård, skola och omsorgsverksamhet.

Bloggat: HumanLabRat, Jinge,  Kaj Raving, Erik Berg, Kulturbloggen, Röda Berget,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

 

4 comments for “Skandalerna runt Carema ett systemfel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.