Ung, arbetslös och fattig.

Allt fler fattiga  i Sverige.

2009 ökade antalet hushåll som erhöll försörjningsstöd med 17 procent. Andelen fattiga unga har nästan fördubblats, att de beror arbetslöshet är inget som förvånar.

Ungdomsarbetslösheten har ökat kraftigt och antalet fall hos Kronofogden har blivit 21 procent fler 2009, jämfört med året innan.

– Särskilt allvarligt när det gäller unga och arbetsmarknadsetablering är att om unga människor inte kommer in på arbetsmarknaden så har de i väldigt liten utsträckning möjlighet att försörja sig, och det påverkar möjligheten att skaffa sig en egen bostad, det påverkar också familjebildningen och att kunna leva ett vuxet liv, säger Inger Ashing.(SR)

Ungdomsarbetslösheten är 30 procent och högst i Europa.

Regeringens passivitet och uteblivna åtgärder för att möta den ökade ungdomsarbetslösheten är skrämmande. Fredrik Reinfeldt menar ju desssutom att den inte existerar utan endast är en illussion.

De rödgröna presenterade idag ett program för jobben genom att  investera i klimatomställning, välfärd, bostäder, utbildning , infrastruktur och en extra satsning på ungdomar. Det känns bra!

——————————————————————————————–

  • Socialstyrelsens rapport om den ökande fattigdomen bland Sveriges unga som genererar ökning av utbetalt ekonomiskt bistånd.
  • 22 000 fler huskåll fick socialbidrag, SKTF-tidningen

svd, dn, ab

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
HumanLabRat
13 years ago

Hmm… Allt medan höginkomsttagarna fått skattesänkningar! Det stinker!!!

trackback

[…] trendkänsliga.Ungdomsarbetslösheten har aldrig varit högre. Att som Reinfeldt kalla det för en illussion eller som Björklund och Olofsson erbjuda lägre löner och sämre trygghet för unga är inte […]