Unga vänder ryggen åt alliansen

Stödet för den borgerliga alliansen är rekordlågt bland unga enligt ny sifo-undersökning som presenteras i Svenska Dagbaldet.

Det är ingen ny röd våg som är på gång bland unga utan en längtan efter trygghet och omsorg om familjen som ligger bakom.  En attitydförändring bland ungdomar som oroas av den höga ungdomsarbetslösheten och som går på tvärs med föräldrars ideal. Ett bra jobb och en fungerande familj framför karriär och status. Då blir plånboksfrågorna futtiga i jämförelse med tryggad välfärd och jobb.

Attitydförändring bland unga

Resultatet kan ses som en vindkantring då unga svänger först och alltid tagit täten då vinden vänder. De är  helt enkelt mer trendkänsliga. Ungdomsarbetslösheten har aldrig varit högre. Att som Reinfeldt kalla det för en illussion eller som Björklund och Olofsson erbjuda lägre löner och sämre trygghet för unga är inte bara en fadäs utan en kraftig spark i baken på de som inget hellre vill än att flytta hemifrån och försörja sig själva.

Välfärden väger tungt

För oss som föredrar det rödgröna blocket som vill arbeta för ett samhälle för alla är detta ett glädjande besked. Resultatet stämmer också väl med tidigare undersökningar i hela befolkningen som visar att tryggad välfärd väger tungt. Alla kan vi bli sjuka. Finanskrisen har lärt oss att ingen går säker när det gäller jobbet och till syvende och sist blir de flesta av oss också gamla. Tre grupper som kraftigt missgynnats av alliansens politik vid sidan av de unga.

Tidigare

Fler om samma sak

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,,, , intressant

3 comments for “Unga vänder ryggen åt alliansen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.