En rävsax för Assange.


Beslutet om att Assange ska överlämnas till svensk rättvisa kan visa sig  ödesdigert.

Med tanke på regeringens beredvillighet att följa husbondens minsta vink finns risk för att Assange överlämnas till USA om han kommer till Sverige. USA betraktar Assange som spion och terrorist på grund av Wikileaks publicering av amerikanska dokument. En personlig katastrof för Assange och ett slag mot yttrandefriheten och rättsstaten blir följden.

Assange är misstänkt för våldtäkt mot två kvinnor under sitt senaste besök i Sverige . Utlämningen till Sverige handlar om ett förhör av Assange i det ’ärendet som mycket väl kan sluta med att han  frias.  Frågan är varför det förhöret inte kunde ha gjorts i London. Befinns han skyldig ska han givetvis  ställas till svars. Det är inte det frågan kommit att handla om i nuläget. Det är risken att han att utlämnas till USA som skapat ett prekärt läge för Assange.Assange  kommer att överklaga beslutet.

Media: AB12, Dn12,Ex12, Gp12, Svd1234, Svt1, Sr
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Zac
Zac
12 years ago

Oavsett skuldfråga så är hanteringen generande för Sverige och sätter fingret på hur rättsosäkert de europeiska arresteringsordrarna är. En sjuk värld.

Vad gäller skuldfrågan så är det som en osedvanligt dålig komedi om man läser FUP. En riktigt sjuk historia.