Människor far illa i Alliansens Sverige.

Över 30 000 arbetstillfällen inom skola, vård och omsorg försvann under alliansens första fyra år vid makten. Vid riksdagens högtidliga öppnande  lovade Reinfeldt  satsningar på välfärden.

Nu visar det sig att regeringens löfte om satsning på välfärden i praktiken innebär det motsatta.  Nästa år kommer fattas nära 20 miljarder kronor för att kommuner och landsting ska kunna upprätthålla välfärden. Det betyder nya neddragningar och sparbeting för redan ansträngda personalgrupper. Är det det regeringen kallar att satsa på välfärden?

I alliansens nya Kalla Sverige får vi dagligen höra om nya exempel på ur människor hamnar utanför. Ronny Åkerberg pekar på två personer bland många som fått känna på alliansens piska :

. Bebisen dog, nekas sjukpenning. Hon gjorde akut kejsarsnitt och blev svårt sjuk. Inte en krona i ersättning på grund av försäkringskassans moment 22.

Hemlös i ett år. Kim, 18, tvingas sova utomhus i sovsäck. I ett år har han vädjat till socialtjänsten om att få ett hem – utan resultat.

EnN negativ människosyn som skuldbelägger sjuka och arbetslösa ligger bakom.
En människosyn som Fredrik Reinfeldt klart uttalade när han skrev boken det sovande folket.

Tidigare inlägg

Bloggat: Kaj Raving, Alliansfritt Sverige, Roger Jönsson, Martin Moberg, Röda Lund, Ilsemarie

Media: AB1234, DN12, LO-tidningen, Ex12,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments