Regeringen fortsätter tala om ”enskilda fall”.

Ansvariga politiker avpersonifierar sjuka genom att tala om ”enskilda fall”.

Bakom de enskilda fallen finns människor av kött och blod som drabbats av svår sjukdom och som på grund av regeringens regelverk riskerar utförsäkring och därmed ställas på bar backe.

-En man som sjukskrivits för depression fick beskedet av Försäkringskassan att han skulle tvingas arbeta heltid. Två veckor senare tog han sitt liv.(DN)

Hur många svårt sjuka, de som regeringen benämner ” enskilda fall” behövs för att regeringen ska inse sitt ansvar? Alliansfritt Sverige listar idag 276 ”enskilda fall” som drabbats hårt av de förändrade sjukförsäkringsreglerna.

Vi minns alla Annica Holmquist som trots svår kronisk sjukdom utförsäkrats och ställts på bar backe.

I går rapporterade TV4 om 59-åriga Margareta Johansson som fått uppmaningen att infinna sig på Arbetsförmedlingen trots att hon  knappt kan gå eller tala efter operation av en hjärntumör.  Hon orkar vara uppe några timmar om dagen. Hennes läkare konstaterar att prognosen för att hennes arbetsförmåga förbättras är dålig. Om tre månader ska hon prövas mot hela arbetsmarknaden.

Alliansens brister i ansvar

Politiker i Alliansen skyller på Försäkringskassans handläggare medan Försäkringskassan hänvisar till det regelverk som alliansen fattat beslut om. Flera instanser  varnade inför reformens införande för de konsekvenser vi nu ser. Mer än en gång har alliansen sagt att regler ska ses över och panikartade justeringar gjorts istället för att inse att reformen de facto inte fungerar. Eller är det det den gör?

Ulf Kristersson, nytillsatt socialförsäkringsminister startar sin karriär hos Alliansen med att tala om vikten av skicklig handläggning hos Försäkringskassan och svarar de utförsäkrade att sjukförsäkringsreformen är oerhörd viktig. Det bådar inte gott för de som riskerar att utförsäkras på grund av ett regelverk som politiker inte vill ta ansvar för.

Det faktum att regeringen Reinfeldt nu fått en alldeles  egen propagandaminister tyder på att några förändringar av en kritiserad så kallad reform, de nya sjukförsäkringsregelerna inte är att vänta.

Lästips:

Media: expr 1

Andra om , , , , , , , ,i

8 comments for “Regeringen fortsätter tala om ”enskilda fall”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.