Regeringen fortsätter tala om ”enskilda fall”.

Ansvariga politiker avpersonifierar sjuka genom att tala om ”enskilda fall”.

Bakom de enskilda fallen finns människor av kött och blod som drabbats av svår sjukdom och som på grund av regeringens regelverk riskerar utförsäkring och därmed ställas på bar backe.

-En man som sjukskrivits för depression fick beskedet av Försäkringskassan att han skulle tvingas arbeta heltid. Två veckor senare tog han sitt liv.(DN)

Hur många svårt sjuka, de som regeringen benämner ” enskilda fall” behövs för att regeringen ska inse sitt ansvar? Alliansfritt Sverige listar idag 276 ”enskilda fall” som drabbats hårt av de förändrade sjukförsäkringsreglerna.

Vi minns alla Annica Holmquist som trots svår kronisk sjukdom utförsäkrats och ställts på bar backe.

I går rapporterade TV4 om 59-åriga Margareta Johansson som fått uppmaningen att infinna sig på Arbetsförmedlingen trots att hon  knappt kan gå eller tala efter operation av en hjärntumör.  Hon orkar vara uppe några timmar om dagen. Hennes läkare konstaterar att prognosen för att hennes arbetsförmåga förbättras är dålig. Om tre månader ska hon prövas mot hela arbetsmarknaden.

Alliansens brister i ansvar

Politiker i Alliansen skyller på Försäkringskassans handläggare medan Försäkringskassan hänvisar till det regelverk som alliansen fattat beslut om. Flera instanser  varnade inför reformens införande för de konsekvenser vi nu ser. Mer än en gång har alliansen sagt att regler ska ses över och panikartade justeringar gjorts istället för att inse att reformen de facto inte fungerar. Eller är det det den gör?

Ulf Kristersson, nytillsatt socialförsäkringsminister startar sin karriär hos Alliansen med att tala om vikten av skicklig handläggning hos Försäkringskassan och svarar de utförsäkrade att sjukförsäkringsreformen är oerhörd viktig. Det bådar inte gott för de som riskerar att utförsäkras på grund av ett regelverk som politiker inte vill ta ansvar för.

Det faktum att regeringen Reinfeldt nu fått en alldeles  egen propagandaminister tyder på att några förändringar av en kritiserad så kallad reform, de nya sjukförsäkringsregelerna inte är att vänta.

Lästips:

Media: expr 1

Andra om , , , , , , , ,i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

8 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Annarkia, Alliansfritt Sverige, Martin Moberg, […]

Yvonne
13 years ago

Hej!

Det regeringen gör mot allvarligt sjuka människor är så vidrigt att man knappt tror det är sant. Och det är väl det som är problemet: det är helt enkelt så illa nu med människosynen i regeringen att man faktiskt knappt tror det man läser och ser.
Att Husmark Pehrsson fick kicken (ÄNTLIGEN!)tror jag inte gör saken bättre, tyvärr. Borgare är borgare och är alla helt inne på den Heliga Arbetslinjen: ”Vi frågar inte efter hur sjuk du är, utan hur frisk du är!”
Sverige som nation är en väldigt sjuk nation! Jag skäms!
Jag var tidigare medlem i ett Allians-parti, men gick ur då jag såg vad regeringen gjorde, och gör, mot sjuka människor!

// Yvonne

trackback

[…] annarkia, peter andersson  […]

MIa
MIa
13 years ago

Ytterligare en länk om sjukförsäkringen här.Sprid gärna vidare på facebook
http://www.youtube.com/user/Owatunes#p/u/12/1l4aYvXCECc

trackback

[…] Medier: Annarkia,  In your face,  Kulturbloggen,  Rädda Sverige nu,  Katedervarg. […]

trackback

[…] Regeringen fortsätter att tala om ”enskilda fall”. […]