Arbetsför fram till dödsbädden.

När är man tillräckligt sjuk för att slippa utförsäkring och ställas till hela arbetsmarknadens förfogande som det så vackert heter.  Är det så att vi betraktas som arbetsföra ända fram till dödsbädden?

Läkarintyg gäller inte längre . Det är regeringens paragrafer som är rättesnöret när försäkringskassan avgör. Jan Gustavsson anses frisk nog att arbeta trots att han genomgår dialys 20 timmar varje vecka, är rullstolsbunden och nästan blind.

Dagarna med tillfällig sjukersättning är slut. Och enligt reglerna kan Jan inte få permanent sjukersättning. Orsaken är att han skulle kunna bli bättre – om han får en ny njure.(AB)

Jan Gustavsson delar samma öde med allt fler i vårt avlånga land. Så ser det nya kalla Sverige. En medveten politik från den moderatstyrda alliansen som kallar det för arbetslinjen som om sjuka skulle vara arbetsskygga.

Sverige glider isär.

På ena sidan en ökad barnfattigdom orsakad av försämringar i a-kassa och sjukersättning och på andra sidan de som berikat sig på alliansens politik.En kvardröjande hög arbetslöshet och en rekordhög långtidsarbetslöshet som skapar rädsla för att hamna på fel sida om strecket.

Tidigare inlägg

Bloggat: Röda Malmö , Martin Moberg, HumanLabRat

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , intressant

5 comments for “Arbetsför fram till dödsbädden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.