Sjuka och arbetslösa- nya tidens statare.

Det är något som inte stämmer  i vårt avlånga land. Ett kallt och inhumant klimat och en vidrig behandling av sjuka och arbetslösa har blivit vardagsmat. Sjuka blir hemlösa och arbetslösa tvingas ta statarkontrakt.

Linda Gustafsson svårt sjuk – med 16 olika diagnoser ger den sjuka sjukförsäkringen ett ansikte.

Försäkringskassan tycker att hon ska jobba och socialtjänsten nekar henne socialbidrag, trots att det strider mot lagen. Snart blir hon och 15-årige sonen Casper hemlösa. ”Det värsta är att se min son lida”, säger hon.(AB)

Linda Gustafsson är en av många som utförsäkrats trots svår sjukdom. Den nye socialförsäkringsministern  lovade se över försäkringen men har inte lagt två fingrar i kors för att ta bort de värsta felen i den förändrade sjukförsäkringen. I Sverige har vi inte rätt att vara sjuka längre än vad regelverket säger. Metodiskt och målmedvetet har alliansen monterat ned den generella välfärden. Hur kunde det få gå så långt? Vi är många, en majoritet t om som gärna betalar skatt för att värna   välfärden.  Ändå fick alliansen mandat att föra en politik som rimmar illa med en mänsklig välfärd. Hur går det ihop?

Långtidsarbetslösa tvingas arbeta  gratis medan arbetsgivaren får betalt och slipper nyanställa . För vissa ska det tydligen inte löna sig att arbeta.

När man har förbrukat 300 dagar med a-kassa och sedan 450 dagar av coachning och praktik får man jobba gratis – och antingen leva på försörjningsstöd från kommunen eller aktivitetsstöd från försäkringskassan.

I Sverige jobbar just nu 24 000 personer på det sättet.(AB)

Arbetsmarknaden urholkas och de arbetslösa får konkurrera med sig själva. Mutor till arbetsgivarna ska skapa jobb är det tänkt. Men vem kommer att nyanställa när man kan få gratis arbetskraft och dessutom pengar från regeringen?

Hur i herrans namn kan man påstå att det går bra för svensk ekonomi då ett tvåtredjedelssamhälle utvecklas i expressfart. Eller är det så att en tredjedel, de som får stanna ute i kylan inte räknas i alliansens Sverige?

SR, HD, DN, SVD, GP,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant.se

4 comments for “Sjuka och arbetslösa- nya tidens statare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.