Sjuka och arbetslösa- nya tidens statare.

Det är något som inte stämmer  i vårt avlånga land. Ett kallt och inhumant klimat och en vidrig behandling av sjuka och arbetslösa har blivit vardagsmat. Sjuka blir hemlösa och arbetslösa tvingas ta statarkontrakt.

Linda Gustafsson svårt sjuk – med 16 olika diagnoser ger den sjuka sjukförsäkringen ett ansikte.

Försäkringskassan tycker att hon ska jobba och socialtjänsten nekar henne socialbidrag, trots att det strider mot lagen. Snart blir hon och 15-årige sonen Casper hemlösa. ”Det värsta är att se min son lida”, säger hon.(AB)

Linda Gustafsson är en av många som utförsäkrats trots svår sjukdom. Den nye socialförsäkringsministern  lovade se över försäkringen men har inte lagt två fingrar i kors för att ta bort de värsta felen i den förändrade sjukförsäkringen. I Sverige har vi inte rätt att vara sjuka längre än vad regelverket säger. Metodiskt och målmedvetet har alliansen monterat ned den generella välfärden. Hur kunde det få gå så långt? Vi är många, en majoritet t om som gärna betalar skatt för att värna   välfärden.  Ändå fick alliansen mandat att föra en politik som rimmar illa med en mänsklig välfärd. Hur går det ihop?

Långtidsarbetslösa tvingas arbeta  gratis medan arbetsgivaren får betalt och slipper nyanställa . För vissa ska det tydligen inte löna sig att arbeta.

När man har förbrukat 300 dagar med a-kassa och sedan 450 dagar av coachning och praktik får man jobba gratis – och antingen leva på försörjningsstöd från kommunen eller aktivitetsstöd från försäkringskassan.

I Sverige jobbar just nu 24 000 personer på det sättet.(AB)

Arbetsmarknaden urholkas och de arbetslösa får konkurrera med sig själva. Mutor till arbetsgivarna ska skapa jobb är det tänkt. Men vem kommer att nyanställa när man kan få gratis arbetskraft och dessutom pengar från regeringen?

Hur i herrans namn kan man påstå att det går bra för svensk ekonomi då ett tvåtredjedelssamhälle utvecklas i expressfart. Eller är det så att en tredjedel, de som får stanna ute i kylan inte räknas i alliansens Sverige?

SR, HD, DN, SVD, GP,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant.se

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Artlover
13 years ago

Intressant inlägg. Redan på 90-talet blev jag varnad av min lärare i samhällskunskap på Komvux att vi går mot ett tvåtredjedelssamhälle, och där är vi i nu. Jag har själv nästan hamnat i denna situation när jag inte fick jobb efter mina högskolestudier. Idag har jag arbete, dock inte som jag är utbildad för. Men jag hade tur att jag hade känningar sedan tidigare och hade jobbat där sedan tidigare innan jag studerade samt att jag hade goda referenser därifrån.
Det våra politiker och ev. skumma ordenssällskap sysslar med är indirekt utrotning av sjuka och utförsäkrade. De som inte producerar något ska rensas bort. Detta vore något för Wikileaks att nysta upp.

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Artlover

Ett begrepp som var svårt att förstå innebörden av när det först kom på tal.Idag
är det en realitet. Inte så konstigt att en av vår tids rädslor är att bli av med jobbet.

trackback

[…] Törnebohms,  Kommunisternas blogg,  Aurora,  Trerks,  Rädda Sverige Nu,  Martin Moberg,  Annarkia,  Moteld,  Röda […]

Rickard
13 years ago

Skrev ett blogginlägg om Sveriges hemlösa idag.