SD och M i samma malpåse?

Moderaterna har en del att förklara nu.  Stämmer informationen från WikiLeaks hämtar SD och M sin retorik ur samma malpåse.

Bildt och Billström kommenterar inte avslöjanden som visar att de använder samma retorik som Sverigedemokraterna i sin syn på  irakier som sökt sin tillflykt i Sverige.  Det verkar som om det är fler än Vellingemoderater som har fel partibeteckning.

Under ett möte med med amerikansk ambassadpersonal i Bagdad 2007 ska utrikes- och migrationsministern ha sagt:

(SvD) ”Utan ett regelverk för att skicka tillbaka tillståndslösa skulle invandringsproblemet skena okontrollerat i ett land med nio miljoner invånare”, ska Bildt ha konstaterat enligt dokumentet. Ministrarna ska enligt amerikanerna dessutom ha påpekat att de flyktingar som anlänt till Sverige efter 2003 var svårare att integrera i samhället, eftersom de kom ”blottställda, lågutbildade, och utan yrkes- eller språkkunskaper”.

Bildt och Billström nämnde också flera mycket uppmärksammade hedersrelaterade mord som utlöst fler krav från svenska folket på hårdare invandringspolitik”, förklarar man vidare i rapporten.

Flera av de irakier som avvisats från Sverige går en osäker  framtid till mötes. Avvisningarna har skett trots protester från Europarådet, FNs flyktingorgan UNHCR och Amnesty.

Nej Billström så kan inte en ansvarig minister agera. Det är på tiden att det görs en  granskning av bakgrunden till och  hanteringen av återvändandeavtalet med Irak.

Media: AB1 DN1, Ex,GP. SvD123, Ekot

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,, , , , intressant

  10 comments for “SD och M i samma malpåse?

Comments are closed.