Avvisning till varje pris.

På onsdag ska fler irakier avvisas från Sverige till en oviss framtid.

Många har protesterat och under natten greps ett 70-tal demonstranter vid flyktingförläggningen för ohörsamhet mot ordningsmakten. Allt för att undanröja hinder för den avvisning som migrationsverket med polisens hjälp avser att genomföra.

De avvisningshotade irakierna har ansökt om inhibition (uppskjuten avvisning) hos Europadomstolen för mänskliga rättigheter . Migrationsverket vägrar vänta på svar och avser att genomföra avvisningen till varje pris.

Än en gång vägrar ansvarig minister Billström (m) och migrationsverket att lyssna på den oro för de avvisades säkerhet som framförts av Europarådet och FN:s flyktingorgan UNHCR.  Även Amnesty riktar kritik mot avvisningen då man anser sig ha

tillförlitliga uppgifter om att det i den grupp som ska skickas ut i januari ingår minst 14 personer från särskilt farliga provinser, från särskilt utsatta etniska och religiösa grupper och sådana som riskerar förföljelse på grund av kön eller politisk åsikt.(GP)

Man kan ju fråga sig vad det är för regering vi har som anser sig veta mer och vara för mer än de organisationer som verkar för skydda   mänskliga fri- och rättigheter.

HÄR kan Du skicka ett brev till migrationsminister Billström med med en uppmaning om att stoppa alla tvångsutvisningar av irakier från Sverige till Irak.

Bloggat: Svensson, Vardagskrig.

Media: AB, DN, GP12, HD, Svd1, svt1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant

3 comments for “Avvisning till varje pris.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.