Avvisning till varje pris.

På onsdag ska fler irakier avvisas från Sverige till en oviss framtid.

Många har protesterat och under natten greps ett 70-tal demonstranter vid flyktingförläggningen för ohörsamhet mot ordningsmakten. Allt för att undanröja hinder för den avvisning som migrationsverket med polisens hjälp avser att genomföra.

De avvisningshotade irakierna har ansökt om inhibition (uppskjuten avvisning) hos Europadomstolen för mänskliga rättigheter . Migrationsverket vägrar vänta på svar och avser att genomföra avvisningen till varje pris.

Än en gång vägrar ansvarig minister Billström (m) och migrationsverket att lyssna på den oro för de avvisades säkerhet som framförts av Europarådet och FN:s flyktingorgan UNHCR.  Även Amnesty riktar kritik mot avvisningen då man anser sig ha

tillförlitliga uppgifter om att det i den grupp som ska skickas ut i januari ingår minst 14 personer från särskilt farliga provinser, från särskilt utsatta etniska och religiösa grupper och sådana som riskerar förföljelse på grund av kön eller politisk åsikt.(GP)

Man kan ju fråga sig vad det är för regering vi har som anser sig veta mer och vara för mer än de organisationer som verkar för skydda   mänskliga fri- och rättigheter.

HÄR kan Du skicka ett brev till migrationsminister Billström med med en uppmaning om att stoppa alla tvångsutvisningar av irakier från Sverige till Irak.

Bloggat: Svensson, Vardagskrig.

Media: AB, DN, GP12, HD, Svd1, svt1

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , intressant

Please follow and like us:

  3 comments for “Avvisning till varje pris.

 1. Anette Agenhed
  18 januari, 2011 at 22:19

  Amnesty kritiserar Sverige och protesterar mot tvångsutvisningarna av kristna irakier.
  Onsdag den 19 december går ett flygplan till Bagdad med unga kristna som ska tvångsutvisas.
  Skriv upp ditt namn för att protestera mot detta. Hjälp till med spridningen av denna länk. http://www.amnesty.se/ommanskligarattigheter/landinformation/irak/

 2. Oscar
  19 januari, 2011 at 08:33

  Om det är så oerhört farligt i Irak, varför går då ett flertal flygturer ner till Irak dagligen från samtliga stora svenska flygplatser (med dessa s.k. “flyktingar” när de åker hem på semester)? Dessutom har en bedömning gjorts ENLIGT LAG, därmed skall det verkställas.

  • 19 januari, 2011 at 12:30

   Irak är stort och situationen är olika i olika delar av landet. Det är det Amnesty pekar på då de påvisar att bland de som ska avvisas idag onsdag ingår 14 personer från särskilt farliga provinser, från särskilt utsatta etniska och religiösa grupper och sådana som riskerar förföljelse på grund av kön eller politisk åsikt. Skickas de personerna tillbaks bryter Sverige mot de regler som fastställts i Genevekonventionen. Glöm inte att det är migrationsverkets tolkning av de regelverket som Europarådet, FN:s flyktingkommisariat och Amnesty kritiserar.

Comments are closed.