Rödgröna i otakt med opinionen?

Socialdemokraterna backar i opinionen. I Göteborg hänvisar de rödgröna till SDN när rektorer gör uppror mot nedskärningar.

 

I Den senaste opinionsundersökningen  från Sifo får socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen underkänt. hur ska man annars tolka sjunkande opinionssiffror och ett av de sämsta resultaten sedan Sifo började mäta väljaropinionen för 50 år sedan.

Sant är att i det jämviktsläge som råder i Sveriges riksdag är det svårt att vända färdriktning i synnerhet som den borgerliga oppositionen tycks fortsätta att styra landet från baksätet.

Stefan Löfven imponerade inte i den  senaste partiledardebatten i TV. Rent smärtsamt var det att se och höra hur han försökte sopa under mattan att Saudiarbien är en diktatur genom att tala om icke-diktaur. Varför inte göra som den socialdemokratiska representanten gjorde i Agenda, vara tydlig och tillstå att när svenskt försvarsintresse står på spel får mänskliga rättigheter maka på sig. Och med svenskt försvarsintresse menas vad som gynnar svensk vapimageenindustri.

Fler  ståndpunkter av det slaget och socialdemokratin är körd. Det är ett som är säkert.

I Göteborg är läget detsamma. Där kan frågan om skolan bli det som drar undan mattan från de rödgrörosa. 30 rektorer från Frölunda, Högsbo och Askim har protesterat mot ytterligare neddragningar i skolan och pekar påatt det är de svaga eleverna som kommer att drabbas. Vad gär de rödgrönrosa? Skyller på stadsdelsnämnderna och säger att vi drar inte ner utan det gör SDN.  Mer om detta i kommande inlägg.

Dag 79 i #blogg100
Andra om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments