Fästning Europa…

…drar åt tumskruvarna.
EU-kommissionens förslag till ny migrationsstrategi ett steg åt höger.

Kommissionena förslag att fördela kvotflyktingar på samtliga EU-länder är ett steg i rätt riktning. Med ökade flyktingströmmar från krigshärjade länder som Syrien  är det av största vikt att Europa visar att vi är beredda att sträcka ut en hjälpande hand.  20 000 kvotflyktingar som ska  fördelas mellan EU:s medlemsländer är dock en alldeles för låg siffra. Sverige ska exempelvis ta emot 491 flyktingar enligt förslaget jämfört med de 1900 som ingick i förra årets kvot.

imagesFrågan är om inte EU:s nya migrationspolicy  har en dold agenda som går ut på att höja ribban och befästningen gentemot omvärlden. Kvotflyktingarna är bara en del av förslaget. Mer pengar ska gå till de flyktingar som finns i lägren och EU förbereder en militär insats i Medelhavet för att som man säger stoppa människosmugglare och deras båtar.

Det ser inte bättre ut än att syftet med kommissionens förslag är att hindra migrationen inte underlätta för de som flyr för sitt liv. Förslaget innebär att inga lagliga vägar öppnas så att människor ges ett alternativ till smugglarligor och rangliga fartyg. 20 000 kvotflyktingar är en droppe i havet  med tanke på hur många som är på flykt.

EU:s utrikes- och försvarsministrar samlas för att diskutera förslaget  på måndag. Hur kommer Sverige att förhålla sig?

Dag 78 i #blogg100

Andra om , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Tidigare inlägg: Fästning Europa. […]