Privatiseringsvurmens offer, äldrevården.


Semestersverige håller på att släckas ner och de flesta är tillbaks på jobbet. Rubriker om nya fall av vanvård riskerar att bli osedda.

Inte kunde jag i min vildaste fantasi föreställa mig  den vanvård och absoluta förnedring en äldre man fått genomlida  på Wallenbergägda Alersis. Inlåst i en skrubb utan fönster utrustad med en platsmadrass på golvet och utan möjlighet att ta sig ut nersmord av sin egen avföring, uttorkad, avmagrad och okontaktbar. Så hittade polisen den äldre mannen efter larm från en besökare på Vårbaka Plaza, ett äldreboende som drivs av vårdföretaget Alersis ägt av Wallenberg.

Inspektionen för vård och omsorg(IVO) ska granska äldreboendet . Det gör nu också polisen som startat en utredning om vållande till kroppsskada. olaga frihetsberövande, framkallande av fara för annan och tjänstefel.

Besökaren som larmade polisen gjorde samma sak redan för en månad sedan. Då hände ingenting. Detta är ju vanvett . Girigheten tycks sakna stoppknapp. Det yttersta ansvaret har den regering som tillåter att bolagsvinster går före människors hälsa.

Ett ansvar har även alla de som lagt sin röst på de allianspartier som sålt ut vår välfärd till vinstdrivande företag.

Nu när vi  ser resultatet är det då inte på tiden att återreglera. Så viktiga samhällsfunktioner som skola, vård och omsorg ska drivas i offentlig regi utan vinstintresse.

Bloggat: homo politicus

Media: SR1,2, Metro,Nyheter4an,AB1,2,3,4,5,6,7, SvD1,2,3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments