Obama välkomnas av Reinfeldt ….

men riskerar att mötas av demonstrationer.

snowdenBarack Obama ger Vladimir Putin en knäpp på näsan. Ställer in besök och samtal med Vladimir Putin och väljer istället Stockholm och Fredrik Reinfeldt

– Det är en god möjlighet att diskutera den politiska och ekonomiska utvecklingen i världen direkt med President Obama och en möjlighet att föra fram svenska åsikter, säger statsminister Fredrik Reinfeldt i ett pressmeddelande.

Det finns flera anledningar för demokratiskt sinnade personer att visa Obama ryggen vid besöket i Sverige. Kriget mot terrorism har gått överstyr och drabbar oskyldiga i såväl Afghanistan som  Pakistan mfl länder. Förarlösa flygplan styrs skoningslöst mot de som misshagar administrationen i  USA och som misstänks för terrorism. Syftet är att döda och det  utan juridisk prövning.

Fräckheten att övervaka var och en av oss och lagra data om våra privata mejl och besök på Internet är skäl nog att visa  den amerikanske presidenten ryggen. Förföljelsen av de som berättat vad som pågår, budbärare som Edgar Snowden och Bradley Manning  är ytterligare en anledning att sluta upp i en protestmanifestation vid president Obamas besök i Sverige.

Media:AB ,DN1,2SR,SvD1,2,3,4,


Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
skvitt
10 years ago

KARMASTUDIO. Vad det handlar om kan du se här: http://skvitts.wordpress.com/2013/08/07/gamla-aftonbladet-bloggare-2/

Det är ju nytt och man vet aldrig vad det kan bli av det, men ambitionen tycks vara att man som bloggare också ska kunna ha en bra kontakt med andra som bloggar på samma site, som det var på AFTONBLADETs blogg

Hoppas du dyker upp där.
/Skvitt

Anna-Karin
10 years ago

Jag kan bara instämma i allt det du skriver om här när det gäller Obamas besök i Sverige.

Allt gott! /Anna-Karin

trackback

[…] HOMO POLITICUS, Annarkia, Schlaug, Free and […]

Togga
Togga
10 years ago

”att föra fram svenska åsikter, säger statsminister Fredrik Reinfeldt”

Litet väl pompöst uttryckt vill jag påstå. Jag är också svensk, och Reinfeldts åsikter är INTE mina åsikter. Han borde mena svenska (nuvarande) regeringens åsikter.