Privatiseringsvurmens offer, skolan.

Moderaterna som statsbärande hur går det ihop med privatiseringsvurmen.

Statsrivande parti passar bättre då det gemensamma sålts ut för billig penning och område efter område avreglerats. Allt för att ge riskkapitalister chansen att profitera på vår välfärd.

John Bauer koncernen  kursade i våras  och lämpade över ansvaret för de elever som sparkades ut på kommunen.

Nu ser vi  att över en miljard kronor fattas i konkursboet. Smaka på den siffran! En miljard. Var har de pengarna tagit vägen? Det ligger snubblande nära att anta att den miljarden sitter väl placerad utanför Sveriges gränser. Det är ju så riskkapitalbolag fungerar. Tar strupgrepp om en verksamhet för att göra vinst. Mjölka skolor på pengar och kila vidare till nästa objekt.

Bara löneskulderna till de anställda är 139 miljoner kronor. Det är pengar som skattebetalarna nu får stå får.(AB)

jbDagens Arena visar att John Bauer koncernen under de tre år som finns redovisade gjort sig en nött förtjänst på 228 miljoner under 2009-2011, i snitt 76 miljoner om året. Kanske inte så konstigt att koncernens vd firade konkursen med en flaska dyrt vin.

Ett är säkert och det är att karusellen runt John Bauer koncernen visar att friskolereformen var ett stort misstag.

Illustration:Erik-Rune

Mer i media: DN1,2, SR,SvD,SVT & Jinge på bilderblogg.se,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,


 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
KajsaLisa
10 years ago

Kan man inte kräva att riskkapitalbolagen också får en arbetslinje och börjar uträtta något vettigt för våra skattepengar.

trackback

[…] läsning på temat: Birger Schlaug, Marika Lindgren Åsbrink, Cornucopia, Annarkia, Bengt Silfverstrand, Peter Johansson, , Martin Moberg, Ola Möller, Karin Pettersson, Roger […]

trackback

[…] Bauer-koncernen var en riskkapitalägd skolkoncern som gick i konkurs för några månader sen. Detta efter att grundarna erhållit en stor förtjänst när man sålde bolaget till det […]