Straffskatt är åldersdiskriminering.

Sverige slits isär i spåren av alliansens politik. Ökade ekonomiska klyftor då de som har mest gynnats av skattesänkningar som betalats av sjuka och gamla.

Regeringen ekonomiska politik har kraftigt gynnat den procentenhet som tjänar över en miljon kronor. Denna grupp med miljoninkomster har genom regeringens skattesänkningar och andra ekonomiska förändringar fått lika mycket som 25 procent av hela svenska folket tillsammans. Inkomstskillnaderna i Sverige är nu de största som uppmätts.(T Östros )

En av de grupper som missgynnats mest av den så kallade arbetslinjen är alla de som ett helt liv bidragit med att bygga Sverige och som avstått från viss del av lönen för att på ålderns höst få en rimlig pension.  De kallas av statsministern för skattefrälse. Pension beskattas idag hårdare än lön varför pensionärer får betala ca 700 kronor mer i månaden än en löntagare. Att behandla äldre somhar ett helt  yrkesliv bakom sig   är minst sagt nedlåtande och de facto åldersdiskriminerande.

Pensionärer som är 70 år har fått 3 900 kronor mindre än genomsnittet per år, 80-åringar har fått 6 500 kronor mindre och mest missgynnade är pensionärer över 90 år som fått 7 500 kronor mindre än i genomsnitt. Även mätt som procent i relation till inkomst kvarstår effekten att pensionärer över 90 år är den grupp som missgynnats mest av regeringen. (T Östros)

Det ska löna sig att arbeta men det ska också löna sig att ha arbetat ett helt yrkesliv.  Pension är intjänad lön och att beskatta den högre är inget annat än ren stöld.

De Rödgrönas besked är att pension och lön ska beskattas lika. Det är en av anledningar till varför jag väljer rödgrönt i årets val.

Tidigare inlägg

Bloggat

HBT-sossen, Martin Moberg, Ilsemarie

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Pär
Pär
14 years ago

Har inte pensionärerna redan skatta sin pension genom att betala skatt då dom tjänade in den medans dom arbetade eller skattar man inte den delen man lägger till i sin pension?