Gör pensionärerna förstagångsväljarna sällskap i valet?.

Ännu en opinionsundersökning som även den ger regeringstaburetterna till de rödgröna. Får ungdomarna bestämma kommer många av de som representerar alliansen i riksdag att lämna sin plats och söka nytt jobb.

När frågorna fokuserar parti hamnar alliansen i underläge. Det känns betryggande. Det  är partiernas ställningstagande i olika frågor, vilket samhälle de vill skapa deras människosyn som är avgörande för vilket parti vi väljer och vilket block vi vill ska forma framtidens samhälle.

Har någon svensk regering någonsin rivit ned det som så många varit med om att bygga upp under så lång tid som alliansen gjort. Välfärden håller på att krackelera. Det straffar sig.

Får förstagångsväljarna bestämma vinner de rödgröna valet och piratpartiet kommer in i riksdagen. Förstagångsväljarna prioriterar jobben och klimatfrågan.  Med PP i riksdagen kanske  frågor om  integritet  och mänskliga rättigheter hamnar mer i centrum .

Starkast bland de unga väljarna, jämfört med väljarkåren i övrigt, är Miljöpartiet och Piratpartiet. På frågan ”Hur skulle du rösta om det var val i dag” svarar 17 procent av de 761 tillfrågade MP och 6 procent PP.

Det skulle vara intressant om samma frågor ställdes till pensionärerna. Kommer de att slå följe med förstagångsväljarna? med tanke på  hur alliansen ser på de som lämnat yrkeslivet  håller jag inte det för helt otroligt. Såväl PRO som SPF de två största pensionärsorganisationerna är på krigsstigen

Läs vad Gunnar Degerman (SPF) skriver

”För nu är pensionärerna – inte bara de, förresten, deras barn och barnbarn är det också – uppretade bortom alla rationella resonemang. Det som de känner vrede över är känslan av orättvisa, en del talar mera sansat om diskriminering. De som får sin lön från arbete betalar lägre skatt än de som får sin inkomst från pensionen, det är en skillnad som är konkret och som märks, helt fristående från dess bakgrund. ”Det ska löna sig att ha arbetat” är ett slagord som utmärks av sin logik. Ilska och oro bland pensionärerna hade möjligen kunnat förebyggas om man tagit saken på stort allvar redan från början. Men eftersom det inte skedde då, är det väl sent att börja förklara och undervisa nu. Återstår att stå fast vid principen. Eller försöka sig på en snygg pudel”.

Citatet  från SPF:s hemsida hittade jag hos Johan Westerholm.

Enligt Novus kommer även SD in i riksdagen. Missa inte dagens ledare i  Aftonbladets om  högerextrimistiska partier och om vad som skapat jordmån för de krafterna.

Läs även andra bloggares åsikter om ,  ,   ,  , ,, , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments