Pensionärer inget skattefrälse.

Vilket märkligt samhälle vi har som behöver en kampanj för att   beskattning av intjänad lön ska beskattas som den lön som betalades ut före pensioneringen. Sverige är ett av få länder där pensionärer  beskattas hårdare än yrkesverksamma.

Alliansen betraktar pensionärer som ett skattefrälse, en tärande grupp som ska betala mer i skatt än om de varit kvar i jobb. Inget annat jämförbart land hanterar sina pensionärer så illa. Pensionärerna med sin högre skatt är med att subventionera det fjärde jobbskatteavdraget tillsammans med sjuka och arbetslösa.

Underligt sätt att tacka alla de som betalat skatt och bidragit till välfärden under ett helt arbetsliv och som avsatt en bit av sin lön varje månad för kommande pension.

I alliansens Sverige straffas man när man blir gammal. I alliansens Sverige förväntas man arbeta tills man stupar.  Hur ska man annars tolka straffbeskattningen av pensionärer?

Pensionärerna är många och en viktig väljargrupp i ett val som förväntas bli jämt. Låt oss hoppas att det inte bara är i valtider som pensionärerna uppmärksammas!

Några om samma sak: Martin Moberg, Peter Högberg , Johan Ulvenlöv, Krassman

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments