Nu får det vara nog!

Det var nog inte många som lyssnade på Alliansens locktoner om sänkt skatt för pensionärer. 5 miljarder blir bara smulor på pensionärernas bord. Det ska löna sig att arbeta säger Reinfeldt. Borde det inte också löna sig att ha arbetat?

Nu försöker sig Reinfeldt på att räkna in arbetsgivaravgiften i inkomstskatten. Arbetsgivaravgiften   finansierar de sociala avgifterna bl a pensionen . Avgifter som   pensionärerna redan varit med om att avsätta från sin lön  för att få en tryggad pension. Att beskatta pensionärer hårdare än yrkesverksamma kan ju faktiskt betraktas som ren stöld.

Nu talar Reinfeldt om kostnader som är förknippade med att arbeta. Det är sant men  Reinfeldt glömmer att tala om det faktum att pensionen ligger på  50-60 procent av tidigare lön för en medelinkomsttagare. Högre skatt på pension är vi ensamma om.

I alliansens Sverige skiljer regeringen på gammal och ung, sjuk och frisk och de som har jobb och de som mist sitt jobb. I dagens Sverige gynnas de som har och mer de som har mycket.  Ett kallt Sverige som stöter ut och skapat utanförskap och som tackar de som byggt välfärden med en spark.  Ett Sverige där statsministern ser gamla som skattefrälse och bidragstagare. Ett Sverige med en regering som för en politik som ökat inkomstklyftorna.

Vi är många som säger nej nu räcker det. Nu är det dags att ta tillbaks!

Missa inte Ilsemarie,  ”Medmänsklighet –  ett minne blott… ”

Andra om samma sak  Krassman, Peter Andersson , S-buzz, alliansfritt, alliansfritt, rödgrönt, intressant,AB 1, SR, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

2 comments for “Nu får det vara nog!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.