Nu får det vara nog!

Det var nog inte många som lyssnade på Alliansens locktoner om sänkt skatt för pensionärer. 5 miljarder blir bara smulor på pensionärernas bord. Det ska löna sig att arbeta säger Reinfeldt. Borde det inte också löna sig att ha arbetat?

Nu försöker sig Reinfeldt på att räkna in arbetsgivaravgiften i inkomstskatten. Arbetsgivaravgiften   finansierar de sociala avgifterna bl a pensionen . Avgifter som   pensionärerna redan varit med om att avsätta från sin lön  för att få en tryggad pension. Att beskatta pensionärer hårdare än yrkesverksamma kan ju faktiskt betraktas som ren stöld.

Nu talar Reinfeldt om kostnader som är förknippade med att arbeta. Det är sant men  Reinfeldt glömmer att tala om det faktum att pensionen ligger på  50-60 procent av tidigare lön för en medelinkomsttagare. Högre skatt på pension är vi ensamma om.

I alliansens Sverige skiljer regeringen på gammal och ung, sjuk och frisk och de som har jobb och de som mist sitt jobb. I dagens Sverige gynnas de som har och mer de som har mycket.  Ett kallt Sverige som stöter ut och skapat utanförskap och som tackar de som byggt välfärden med en spark.  Ett Sverige där statsministern ser gamla som skattefrälse och bidragstagare. Ett Sverige med en regering som för en politik som ökat inkomstklyftorna.

Vi är många som säger nej nu räcker det. Nu är det dags att ta tillbaks!

Missa inte Ilsemarie,  ”Medmänsklighet –  ett minne blott… ”

Andra om samma sak  Krassman, Peter Andersson , S-buzz, alliansfritt, alliansfritt, rödgrönt, intressant,AB 1, SR, DN

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Ulf Vargek
14 years ago

När mina arbetskamrater där jag jobbar som snart skall gå i pension kommer och frågar mig i fackklubben om det verkligen stämmer att det inte blir mer kvar i pensionskuvertet, så vet jag ibland inte vad jag skall svara. Man ser besvikelsen i deras ögon. De flesta som går i pension nu och som hela livet slitit och gnott för att på ålderns höst kunna njuta av sina sista år mottar besviket beskedet. ”Tyvärr det blir inte mer än så kvar”. Hur förklarar man att av de pengar som avsatts under ett helt arbetsliv så återstår endast småsmulor, som dessutom beskattas högre än när de arbetade.
Ja, Sverige har blivit kallt. Kallt och inhumant för oss vanliga löntagare. Ännu kallare för sjuka,arbetslösa o invandrare.

Låt oss avveckla Alliansens istid och gå en varm höst till mötes och därmed också få en varmare vår att njuta av.

trackback

[…] om växande klyftor,  Utförsäkrad om att bli förnedrad och utkastad,  Nemokrati om Lebensraum, Annarkia om att det får vara nog nu!, Greider har ryggskott , Reflektioner och speglingar om […]