Fulspel i maktens korridorer.

Ett kallare Sverige breder ut sig.

I fredags sa Fredrik Reinfeldt att en lösning för den utförsäkrade svårt sjuka Annica Holmquist fanns i sikte. Idag vet vi bättre. Ett cyniskt fulspel inför valet.  Idag gav försäkringskassan besked om att beslutet Det som nu kokas ihop är en lösning för att få igenom högerpolitik utan Sd. Om det inte går så ska Reinfeldt vältra skulden över på de rödgröna och sen ha ryggen fri för en uppgörelse med Sd. Men varför ska s och mp känna sig tvingade att släppa fram alliansens högerpolitik? Hur kan detta få fungera som något slags ultimatum från högern, ett ultimatum med innebörden: Om inte ni ger fri lejd för högerpolitik så vänder vi oss till rasisterna?” target=”_blank”>står fast.  Någon förändring av alliansens cyniska sjukförsäkringsregler är inte att vänta.

Spelet

I ett osäkert parlamentariskt läge med två block  utan egen majoritet   lägger Reinfeldt över ansvaret att bilda ett   hållbart regeringsunderlag på miljöpartiet och socialdemokraterna. Ett spel för galleriet för att hålla ryggen fri och peka på sig själv som ansvarstagande och samarbetsvillig. En politisk lösning för att fortsätta genomföra en högerrevolution med stöd av de rödgröna utan (sd). En paketlösning de rödgröna knappast kan ställa upp på.

Att säga ja till fortsatt överföring av resurser från de som har lite till de som har mest, från det gemensamt ägda till det privata är inget som kan läggas på de rödgrönas bord. Fortsatt högerpolitik får Reinfeldt och alliansen själva ta ansvar för. Vem som bestämmer i den alliansen visade Reinfeldt resolut idag genom att säga:

”Allt som inte sägs av mig är fel”

Bloggat: Martin Moberg, HumanLabRat, Peter Andersson, Svensson, Ilsemarie Jinge

Media: AB12 ,SvD1, SvD2, Exp1, Exp234,DN1
Andra om , , , , , , , , , , i

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

2 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Bloggat: Kildén & Åsman, LOKE, Annarkia, Röda Malmö, Röda Göinge, Borgarmedia: GP1, 2, 3, 4, SVD1, 2, 3, 4, 5, 6, DN1, 2, 3, 4, 5, EX1, […]

trackback

[…] Politik, Ordförandeposten, Nyval ab123456789 ex12345678 svd123456 dn1234567 Läs oxo: k&å annarkia pamflett lasse scaber zaramis Etiketter:Mediekritik, Mona Sahlin, Nyval, Ordförandeposten, […]