Politometerns topplista.

Idén att samla politiska bloggar på en ny plattform, Politometern var en snilleblixt.

En plattform till nytta inte bara för bloggarna själva utan också för politiskt intresserade bloggläsare. Dessvärre fungerar topplistan lite som den vill. Martina Lind skriver så här i sin FAQ, med vanliga frågor:

Jag har rasat flera hundra platser på topplistan?
Detta kan bero på två saker: antingen har du bytt bloggadress, se svaret ovan – eller så har databearbetningen blivit fel. Topplistan bygger på väldigt stora datamängder från flera hundra tusen bloggar som bearbetas varje vecka. Tyvärr kan det då och då hända att någon blogg faller bort i den bearbetningen. Om detta hänt dig kommer din blogga att “studsa tillbaka” nästa vecka, så det är inte ett permanent fall utan repar sig inom en vecka. Vi ber om ursäkt för obehaget för dig som ramlat ned och försöker utveckla bort detta problem.

Min blogg har haft oturen att vid några  tillfällen  tillhöra de bloggar som   fallit bort och rasat ned på listan. Nu senast två veckor i rad trots många länkningar från andra bloggar som indexerats på andra plattformar som Twingly ,Boggportalen och även  Politometern.  Förra veckans fall kan ha orsakats av ett felaktigt rss-flöde men så är inte fallet
  Jag har förståelse för om det som Martina skriver händer en vecka för att sedan rätta till sig. Men upprepade tillfällen och utan fungerande mailkontakt är lite trist. Men egentligen inget att bry sig om. Listor får man ta med en nypa salt.
Uppdaterat

Martina Lind har nu besvarat mitt mail och gav samma svar som ovan. Nästa vecka då ny databearbetning sker bör bloggen ha ”studsat tillbaks”.
Och det var precis vad den gjorde.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments