Bekämpa attityderna inte personerna.

Igår hackades Sverigedemokraternas hemsida på nätet och för nyfikna fanns hela partiets medlemsregister att beskåda.

Informationen om registret spreds på Twitter. I mitt twitterflöde fanns  ett meddelande om registret på kvällskvisten. Obehagligt som sjutton!   Listorna är fortfarande sökbara på Internet. Händelsen påminner oss om sårbarheten vi utsätter oss för då vi registrerar uppgifter om oss själva på nätet.

Ett medlemsregister är hemligt för utomstående och ska så vara oavsett vilka åsikter man har om partiet ifråga. Tilltaget leder endast till ytterligare sympatier för de som utsatts för intrånget. De som sökt  sig till partiet på grund av en känsla av utsatthet och otrygghet får nu sin verklighetsuppfattning bekräftad. Offerrollen får näring.

Jag avskyr de stämningar av främlingsfientlighet och ren rasism som finns. Men att bekämpa personerna som står för de åsikterna är kontraproduktivt. Det är åsikterna, det är främlingsfientligheten vi ska ta kamp emot. Det är människors lika värde och mänskliga rättigheter vi ska arbeta för.

Bloggat: Genom att bekämpa alliansens politik bekämpar vi också rasismen, Svensson; Reflektioner efter # val2910, Beelzebjörn; SD hackat av vilka? Jinge
Media: GP, DN12, SvD 1, Exp, AB 12
Andra om , , , , , , , , , i

7 comments for “Bekämpa attityderna inte personerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.