En lätt bris åt vänster.

Ännu en av alla dessa opinionsundersökningar en ny mätning från Novus publiceras av TV4 i dag.

Medias politiska rapportering och kritiska granskning har ersatts av opinionsinstitutens mätningar och nu också  spelbolagens odds.Ytliga rapporter som liknar sportjournalistikens . Ett rödgrönt lag ställs mot ett blå,blå,vitt.  Ett sätt att sudda ut det faktum att höstens val är ett ödesval som handlar om vilket samhälle vi kommer att leva i.  Politiskt innehåll, partiernas människosyn och analys av sakfrågor lyser med sin frånvaro.

Det är valresultatet som gäller.

Och ändå måste jag nog erkänna att det är glädjande att se att det egna laget leder i en av de sista(sista?) opinionsundersökningarna inför semestern. De rödgröna leder knappt före alliansen, 47,2 mot 46 procent. Folkpartiet  tappar rejäl och moderaterna får nöja sig med andra platsen.

Till syvende och sist är det endast ett resultat som gäller och det är valresultatet den 19 december. Jag hoppas innerligt att det är det lag som står för solidaritet som hamnar högst på prispallen och sopar mattan med allt vad egoism heter. Jag hoppas att brisen når stormstyrka när det är dags.

Tidigare inlägg

Bloggat llsemarie, Peter Andersson, Peter Högberg, Martin Moberg

Media Ex DN Svd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

5 comments for “En lätt bris åt vänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.