En lätt bris åt vänster.

Ännu en av alla dessa opinionsundersökningar en ny mätning från Novus publiceras av TV4 i dag.

Medias politiska rapportering och kritiska granskning har ersatts av opinionsinstitutens mätningar och nu också  spelbolagens odds.Ytliga rapporter som liknar sportjournalistikens . Ett rödgrönt lag ställs mot ett blå,blå,vitt.  Ett sätt att sudda ut det faktum att höstens val är ett ödesval som handlar om vilket samhälle vi kommer att leva i.  Politiskt innehåll, partiernas människosyn och analys av sakfrågor lyser med sin frånvaro.

Det är valresultatet som gäller.

Och ändå måste jag nog erkänna att det är glädjande att se att det egna laget leder i en av de sista(sista?) opinionsundersökningarna inför semestern. De rödgröna leder knappt före alliansen, 47,2 mot 46 procent. Folkpartiet  tappar rejäl och moderaterna får nöja sig med andra platsen.

Till syvende och sist är det endast ett resultat som gäller och det är valresultatet den 19 december. Jag hoppas innerligt att det är det lag som står för solidaritet som hamnar högst på prispallen och sopar mattan med allt vad egoism heter. Jag hoppas att brisen når stormstyrka när det är dags.

Tidigare inlägg

Bloggat llsemarie, Peter Andersson, Peter Högberg, Martin Moberg

Media Ex DN Svd

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

5 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Skånsk arbetare
Skånsk arbetare
13 years ago

Siffrorna mellan Alliansen och de R/G blir nog jämn. Sen kan det tänkas att C och KD åker ur. Det kan också tänkas att SD kommer in och då blir det intressant.Ingen skall ju samarbeta med SD, MEN när Måna eller Freddan ser chansen så kan nog SD bli mer mäktigt än någon tänkt sig. Hur som helst, det blir ett spännande val!

Skånsk arbetare
Skånsk arbetare
13 years ago

Glömde ju att önska en glad midsommar, men jag blir väl tvungen att arbeta, SUCK!

annarkia
annarkia
13 years ago

De rödgröna har varit mycket tydliga och sagt nej till ett ev samarbete med SD.

Glad midsommar!

Joanna
Joanna
13 years ago

Jämnt ända in i mål ger ett prekärt parlamentariskt läge.

trackback

[…] Läs även: Ett hjärta Rött – Glöm aldrig Anna Olsson – den första som slog larm, Miste sin sjukpeng – tog sitt liv, DN – Försäkringskassans hårdare krav på underlag får kritik, annarkia – En lätt bris åt vänster, […]