Handling det enda som duger!

Staten Israel anser att endast Israel kan genomföra en oberoende granskning av den israeliska  attacken mot Freedom Flotilla.

Försvarsminister Ehud Barak har uppmanat FN att avstå från sin plan om en FN-stödd internationell oberoende utredning av Israels mord på de nio hjälparbetarna på internationellt vatten. Med tanke på de samstämmiga vittnesmål som framkommit och världsopinionens vrede anser Israel det säkrast att som förövare utreda de egna brotten med två internationella observatörer som gisslan. Observatörerna  beläggs med munkavel och som förvägras full insyn.

FN-organet UNRWA:s talesman Christopher Gunness anser att det inte räcker med vissa lättnader i blockaden  av Gazaremsan utan att den måste hävas för att möjliggöra en  återuppbyggnad av  området efter Israels krig och bombmattor över Gaza.

Israel lyssnar inte endast handling kan få stopp på de ständiga kränkningarna av palestinierna och brotten mot folkrätten. Isolera Israel till dess att blockaden av Gaza upphör och ett fredsavtal är undertecknat!

”Från och med midnatt, onsdag, genomför Svenska Hamnarbetarförbundet en blockad mot gods och fartyg till och från Israel.

– Vi har hörsammat en önskan från palestinska, fackliga organisationer om att inleda en blockad mot israeliskt gods på grund av Israels blockad av Gaza, säger Björn A. Borg, förbundsordförande för Svenska Hamnarbetarförbundet.

Blockaden innebär att hamnarbetarförbundets medlemmar kommer att köra containrar som antingen kommer från Israel eller med en israelisk slutdestination, till ett särskilt område i hamnen, detta gäller bland annat hamnen i Göteborg, som är Skandinaviens största hamn.” (Ekot)


IKEA och Hennes & Mauritz

Det är beklämmande att läsa om att IKEA deltar i Israels apartheidpolitik mot  palestinier.  Bosättare på Västbanken behöver bara lyfta telefonluren för att få varor från IKEA transporterade till dörren. Palestinier inom samma område får inga leveranser för det har den Israeliska regimen sagt nej till och det godtar IKEA. Ett annat svensk företag Hennes & Mauritz har öppnat en butik i det shoppincenter som byggts på  ruinerna av al-Maliha,  den byn  varifrån palestinier fördrevs 1948.

För min del är det färdighandlat på IKEA och Hennes & Mauritz, ett företag som dessutom låter anställda arbeta för svältlöner i Bangladesh. Vad gör Du?

Bloggat Lasse, Jinge, Röda M-ö, Jöran Fagerlund, Svensson

Media: ab123, ex, svd123, DN123456,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , intressant

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

3 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Kalmardamen
Kalmardamen
13 years ago

Jag gör som du, förutom ett litet undantag. Behöver 2 backar till min Ikeabokhylla. Dom kan jag bara hitta där.
Sen är det sluthandlat där!

Vill inte stödja dessa företag!

annarkia
annarkia
13 years ago
Reply to  Kalmardamen

Bra! Tror inte vi blir de enda

trackback

[…] Miljöpolitik, Miljöpartiet, Maria Wetterstrand, Peter Eriksson dn svd m-l8 k&å knut annarkia pamflett zaramis t Etiketter:Andreas Carlgren, Biltrafiken, Brunkol, Genomfart Stockholm, […]