Folkpartiet tar rygg på SD.

Folkpartiet tar rygg på Sverigedemokraterna med ett förslag som skulle göra invandrare till andra klassens medborgare på arbetsmarknaden. 

 Integrationsminister Nyamko Sabuni (fp) vill att flyktingar ska ”ha rätt till” mindre föräldraledighet och  lägre lön än andra . Det skulle enligt Sabuni leda till ökad integration. Vilket struntprat! Minskade rättigheter för en grupp i samhället  förstärker  främlingsfientligheten och luktar rasism.

Förslaget rimmar väl med alliansens jobbskatteavdrag som enligt Anders Borg bör sänka reservationslönen dvs den lägsta lön folk är beredda att ta jobb för. Sabunis förslag  får till effekt att lönenivån pressar ned än mer och leder till ökade klassklyftor.

Fiskar i mörka vatten

Folkpartiet verkar  ha slängt  liberalismen på sophögen och gjort sig till murbräcka för främlingsfientliga stämningar. För någon vecka sedan ville utbildningsminister Jan Björklund förbjuda slöja skolan och under förra valrörelsen föreslog Sabuni att unga invandrartjejer skulle genomgå obligatoriska underlivskontroller. Istället för att stödja invandrartjejerna pekar man ut och stigmatiserar. I fallet med förbjuden slöja finns dessutom risken att tjejer inte kan eller inte får lämna hemmets väggar. Folkpartiet är med Björklunds och Sabunis förslag ute och fiskar i grumligt vatten. Fortsätter de så här har de snart sprungit förbi Sverigedemokraterna i kampen om vilket parti som är mest främlingsfientligt.

Tidigare inlägg

Mer i media Svd, DN, AB, GP,
Bloggat: Alliansfritt, Jinge, Emil Broberg, Peter Högberg
 Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] – SvD1 och SvD2 om förslagen Bloggar: – Maria Ferm kommenterar – självklart sylvass kritik – Annarkia om att fiska i grumligt vatten.  – Svensson sätter etikett på Sabunis förslag. – Anders […]

trackback

[…] Bloggat: Röda Malmö, Peter Andersson, Annarkia, Läs även andra bloggares åsikter om Världens bästa länder, Litenhet, Rikedom, Jämlikhet, […]

trackback

[…] länkar): Emil Broberg, Jinge, Peter Högberg, Rasmus Lenefors, Deshira Flankör, mattias2010, Annarkia, Peter Andersson Dela med […]

Bo
Bo
13 years ago

Om en familj kommer till Sverige med ett barn som tex är 5 år så tycker jag att 16-månaders föräldraledighet är orimligt.