Omvalet en rysare.

Valtemperaturen höjdes rejält när Håkan Juholt besökte Västra Götaland inför omvalet i regionen.  På söndag avgörs det.

Enligt SIFO/GP får det rödgröna samarbetet egen majoritet i valet. Om det resultatet står sig avgörs i morgon.

– Det verkar som om något har hänt i valrörelsen. Det kan vara en Juholt-effekt, har svårt att se något annat. De rödgröna får enligt GP:s Sifo 76 mandat och egen majoritet.(  David Karlsson, statsvetaren vid Göteborgs Universitet)

Juholteffekt är vad man hänvisar till när opinionen tycks säga ja till den politik som socialdemokraterna lagt fram. .  En politik där behovet och inte börsen avgör om och vilken vård människor har rätt att kräva. Det handlar om människosyn och människors lika värde vid sjukdom.

Moderaterna tycks ha fått kalla fötter och sprider ett flygblad med osakliga uppgifter och ägnar sig åt negative campaigning i valrörelsens elfte minut.

Tidigare inlägg

Bloggat Krassman om att sluta och ljug nu (m), HBT-sossen om negative campaigning, Alliansfritt Sverige om att (m) påstår att en röst på (s) leder till stängda vårdcentraler,M Moberg om negative ca(m, paigning,  Jinge om Vårval Västra Götaland.

Media: AB 12, GT123 Ex1, GP1234 SvD123 DN1, SVT123456SR12,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

 

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna
Joanna
13 years ago

I ett välfärdssamhälle värt namnet förväntar vi oss lika vård för alla vilket kan utläsas som olika vård beroende på behovet.