Om dimridåer, makt och ordens makt.

Lider Du av attitydinkontinens? Är Du en n person som som alltid måste tala om vad Du tycker? Då är Du säkerligen inte ensam. Attityd inkontinens ingår i språkrådets nyordslista för 2011.

Där återfinns ord som   foliehatt och  trollfilter. Ord som är välkända inom bloggosfären. Nyord har ofta  sitt ursprung i stora världshändelser och i nya samhällsfenomen och  ny teknik. Den arabiska våren och jasminrevolutionen har blivit symboler för demokratirörelsen  i länder som Egypten och Tunisien.

Ord som att göra en Juholtare används av alliansens vänner för att peka ut Håkan Juholt som en som inte går att lita på.  Det kanske vore på sin plats att i nyordslistan ha hittat att göra en Reinfeldtare?   Roger Jönsson myntade begreppet. Ett ord  som  står för   ett fenomen som är vanligt förekommande hos statsminister Fredrik Reinfeldt.  Reinfeldtare är att säga sig vilja göra en sak  en sak men mena något helt annat alternativt då effekterna av det han och hans regering gör blir en helt annan. Anna Ardin har gjort en briljant exempelsamling  Reinfeldts Reinfeldtare som statsminister. (texten forts efter annonsen)


Göra en Reinfeldtare.

Har någon regering tidigare i svensk historia uppvisat upp en sådan skicklighet att lägga ut dimridåer som regeringen Reinfeldt? Jag kan inte erinra mig det. Minska utanförskapet sas det inför 2006 års val. Idag ser vi resultatet av den så kallade arbetslinjen som gav de som har arbete och de som tjänade mest mest av kakan mer och er medan sjuka, arbetslösa och pensionärer hamnade i skuggan. Minskad arbetslöshet blev en ungdomsarbetslöshet som slår alla rekord. Reinfeldts tal om att hålla ihop Sverige blev precis det motsatta. Ojämlikheten ökar och det tack vare den så kallade arbestlinjen som inget annat är en en omvänd Robin Hoodpolitik som pekar ut arbetslösa, sjuka och numera också pensionärer som lata och arbetsovilliga och som har sig själva att skylla.

Nu ser vi resultatet av den politiken. Ökad barnfattigdom och ett samhälle där unga utan arbete förlorat framtidstron . Ett samhälle med snabbt ökande  klyftor.

Nu är det dags att ta tillbaks makten över orden  och visa vad rättvisa och solidaritet är och att jämlikhet leder till ett samhälle där alla mår bättre.

Lästips: Historiens dom över Sverige blir hård, Kerstin Lundell i Dagens Nyheter

Media: SvD1,2, Sr1,2,3,4,5, Ex1, Ab1,2,3, Dn12,Hd,Nsd,  Jinge om ”Varför kallas reinfeldt för ”Rajraj””?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

4 Comments
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
T Lindholm
T Lindholm
12 years ago

Den här Borgar Regeringen med Fredrik Reinfelt i spetsen är den i särklass värsta!
Därför att denna gång har Borgarna lyckats få Nästan hela Median på sin sida, och på så sätt kunnat hålla allt negativt ”utanför” som skulle kunna skada Alliansen allvarligt om det skrevs eller sas om det i Media, så att alla fick veta sanningen om vad Alliansen har gjort.

Allt detta som lögnaren Fredrik Reinfelt lovat under sin tid i Regeringen, har bara varit Reinfeltare, d.v.s rena lögner och ingenting annat!

zxvCV
zxvCV
12 years ago

För att skriva om Sveriges Rikes Grundlag krävs två positiva riksdagsbeslut med ett mellanliggande riksdagsval. Gissa om alliansen genomförde detta 2010 eller inte. Sista svenska opinionsundersökningen om EU, gav att 9 av 10 svenskar var emot just EU. Gissa vad alliansens Grundlagsreform innebar?

Media har uppenbarligen benämnt Grundlagen som irrelevant att rapportera om.

Sven Carlsson
Sven Carlsson
12 years ago

Fredrik R. vädjar till den fula egoismens nuna. Det sovande folket skall tröstas med ytterligare jobbskatteavdrag. Sköt dig själv och skit i andra. Fredrik vänder sig till den majoritet som har kvar sina jobb. Framtiden innebär en låsning på en arbetslöshet mellan 8-10 %. De utgör ändock en minoritet. Majoriteten ser till den egna plånboken i den Samhället skall inte lägga sig i den monetaristiska kapitalismen. Konstigare än så fungerar inte majoriteten av oss människor.