En natt i stormens grepp.

En natt då stormen intog gården och sömnen aldrig riktigt ville infinna sig.

Med sydlig vind och 25m/s i byarna ven vinden utanför mitt sovrumsfönster i ett näst intill öronbedövande skrik natten igenom. När vinden ligger på från syd/sydväst känns det alltid på sydsidan som om huset guppade omkring ute på havet.  En för Jönköping ovanligt stark vind våldförde sig på stadsbebyggelsen i  nattens mörker och motade bort sömnen.

Uppvuxen och länge bosatt på västkusten och som  återvändare   den ljusa årstiden är jag van vid att hela havet stormar och  att träden böjer sig i byarna. Det hör till i kustremsan att det blåser och det rejält. Där känns aldrig blåsten övermäktig men i Jönköping blir det annorlunda. I natt kändes det som om jag var ensam med stormen så öronbedövande var den.  Fler fick säkerligen sin sömn störd när det ven runt knutarna.

Resultatet av nattens mara blev som annorstädes inställda tåg, igenkorkade vägar och strömlöst på sina håll. Efter en natt i stormens grepp har jag svårt att förstå de som säger sig gilla ”fulväder”.  Kom hit nästa gång det blåser så blir ni botade från den ”sjukan”!

I Göteborg kan man också hålla sig för skratt och sover definitivt inte med öppna fönster då vinden tjuter. Nu väller vattnet in och sedan kommer halkan.


Media: ab,gp, svd, dn, ex, sr

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Subscribe
Notify of
guest

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
12 years ago

[…] Bloggat: Annarkia, Läs även andra bloggares åsikter om Storm, Avstängda broar, Strömavbrott, Trafikstörningar, […]